שניצל ממולא

שניצל ממולא
 
כמו שרשמתי בפוסט הקודם.. מוקדם מאוד הבוקר (בערך בעשר וכן זה היה ממש מוקדם בשביל מישהי שנכנסה למיטה רק בסביבות חמש וחצי בבוקר ) קיבלתי טלפון מהאמא המדהימה שלי.
בואי לצלם אני בדיוק מכינה את השניצל הממולא.
תוך שניות מצאתי ג'ינס, טריקו ונעלי בית ורצתי לצלם.
במצב רגיל לא הייתם מצליחים להוציא אותי מהבית לפני שתים עשרה – אחת… אבל שניצל ממולא.. ?! איך אפשר בלי לרוץ לצלם.
אז הנה מתכון מדהים וחגיגי לערב חג.
שניצל ממולא 
 
שניצל ממולא
 
החומרים:
 
3 חזה עוף שלמים
 
למילוי הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים בינוניים
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כף פלפל שחור
½ כף כורכום
¾ כף מלח
3 כפות שמן
ניתן להוסיף אגוזים (לא חייב)
 
לתערובת הביצים:
2 ביצים
כף גדושה אבקת מרק עוף
¼ כף פלפל לבן
¼ כף כורכום
 
תערובת הבצל:
10 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים עד להזהבה
כף קינמון  שטוחה (לא חייב)
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
¼ כף כורכום
¼ כף פלפל שחור
1 כוס מים
 
קמח מצות לציפוי
 
אופן ההכנה:
מפלטים את חזה העוף לפרוסות.
לטבול את השניצל במים ולהניח על קרש חיתוך.
בעזרת פטיש בשר משטחים את השניצל עד שנוצרת פרוסה דקה דקה. יש לשים לב לא לדפוק על השניצל אלא לשטח אותו כמו כן יש לטבול את הפטיש במים.
להכין ככה את כל 3 חזה העוף.
פרוסות דקות של שניצל
 
לתערובת הבשר:
לטחון היטב 2 תפוחי אדמה בינונייים ו – 2 בצלים בינוניים.
חשוב: לסחוט היטב היטב את המים מתפוחי האדמה והבצלים.
לקצוץ פטרוזיליה בכמות של 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה.
לערבב את הבשר עם  כל חומרי המילוי, תפוחי אדמה, בצלים, פטרוזיליה, כורכום, פלפל שחור מלח  ושמן. ניתן להוסיף אגוזים קצוצים אם רוצים.
בשר טחון
תערובת פטרוזיליה תפוחי אדמה ובצל
 
לקחת מעט מתערובת הבשר ליצור כדור ולהניח באמצע פרוסת שניצל דקה לעטוף את תערובת הבשר עם השניצל עד שנוצרת קציצה אליפסית.
אופן מילוי השניצל
אופן מילוי השניצל
אופן מילוי השניצל
אופן מילוי השניצל
להכין ככה את כל השניצל.
 
בקערה נוספת לערבב את כל חומרי תערובת הביצים.
תערובת הביצים
לשפוך לצלחת יבשה קמח מצות לציפוי.
 
לטבול כל קציצת שניצל בביצה ולצפות בקמח מצות.
לטגן בשמן עמוק כדקה מכל כיוון עד שהקציצה מזהיבה.
שניצל מצופה בקמת מצות וביצה
שניצל מטוגןשניצל מטוגן
במקביל לערבב את כל חומרי תערובת הבצל ביחד.
תערובת הבצל
 
לטבול את השניצל בתערובת הבצל ולסדר בתבנית פיירקס.
השניצל מסודר בתבנית פיירקס לפני אפייה
כשכל השניצלים מסודרים בתבנית, לפזר מעל את הבצל המטוגן, לשפוך את הנוזלים הנותרים על השניצל ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200° כעשר דקות רבע שעה עד שמשחים.
להוציא את התבנית מהתנור, לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות בחום של 100° עוד כשעה.
 
 
 
 
 

4 מחשבות על “שניצל ממולא

  1. shoshhazangrinberg 28 במרץ 2013 בשעה 8:31 am Reply

    אני רגילה לחזה עוף ממולא שזה בעצם די אותו דבר חוץ מנקודת הפתיחה (בשר מושטח לעומת בשר בצורתו המקורית שרק דוחסים לו מילוי…)

    אהבתי

    • romi's cookies 29 במרץ 2013 בשעה 9:59 am Reply

      הכי חשוב ששניהם יוצאים טעימים בסוף🙂 ועכשיו עזרת לי לפרסם עוד גירסה לשניצל ממולא, תודה יקירתי, שיהיה המשך יום מקסים וחג שמח וכשר.

      אהבתי

  2. אורלי 21 ביוני 2016 בשעה 9:19 pm Reply

    אני עוטפת כל שניצל בניילון נצמד מכניסה למים רותחים לכמה דקות שיתפוס את הצורה . אז מוציאה וטובלת בפרורי לחם ומטגנת ,, נראה מדהים תודה לך יקירה

    אהבתי

    • romi's cookies 5 ביולי 2016 בשעה 5:31 am Reply

      נשמע נפלא, אנסה זאת בפעם הבאה שאכין את השניצל, ממש לא חשבתי על זה. תודה רבה יקירתי.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: