דגים מבושלים חריפים לשבת

 דגים מבושלים לשבת
הפסח בפתח… כל שנה אני מתרגשת לקראת החג הזה ממש כמו ילדה קטנה.
בדיוק כמו שהפרפרים מתחילים להתעופף סביבנו באביב ככה גם הגוף מתמלא בתחושה של פרפרים, כל פעם מחדש כמו התאהבות ראשונה… וביננו, מה הפלא? כל החג הזה סובב סביב התחדשות.
מנצלים את חג האביב הזה כדי לחדש את הבית, לנקות ולהפטר מכל הדברים שאגרנו במשך השנה, להכניס דברים חדשים, לנקות, לקשט, הכל באווירה חגיגית מדהימה.
מן הסתם החג הזה מחזיק איתו המון זכרונות ילדות…
אמא שלי המקסימה שתהיה בריאה תמיד התכוננה לפסח חודש לפני, הבית היה חייב להיות כשר כדי שהיא תוכל להתחיל להכין את כל המטעמים למימונה…
הייתה מתאספת חבורה של נשים סביב השולחן ומתחילה להכין.. טוחנים שקדים, מוסיפים צבעי מאכל, מבשלים תערובת, טובלים בשוקולד, חותכים פירות יבשים יוצרים מרציפנים וממלאים…פירות הפכו לריבות טעימות ויפות להפליא, שקדים.. אגוזים… בוטנים… ועוד ועוד מעדנים… הפכו לעוגיות או לפיצוחים.
וארוחת החג… הכלים המיוחדים שנשמרו במיוחד לערב זה..התפריט המרשים שהאשה הנהדרת הזאת עבדה עליו ימים כדי שהכל יהיה מיוחד ומושלם במיוחד למשפחה הקטנה שלה.
אז זהו, המשפחה גדלה, הרעיונות התפתחו והחג התעצם.
והכי חשוב כולם נדבקו בחיידק החג.. בהתרגשות הזאת שסיפרתי עליה..
אז חברים קצת לפני החג אני אפרסם כמה פוסטים עם כמה מתכונים מדהימים כהצעות לארוחת החג.
תהנו.
 
דגים מבושלים לפסח
 
דגים מבושלים

החומרים:

3 דגי מושט בינוניים חתוכים ל – 3 חלקים שווים
(אפשר דג בורי, אפשר פילה מושט, אפשר פילה נסיכת הנילוס)
10 פלפלים אדומים מתוקים  יבשים נקיים מגרעינים
2-3 פלפלים ירוקים חריפים
4 פרוסות לימון כבוש
צרור כוסברה
15 שיני שום
3 כפות פפריקה
כפית כורכום
כוס שמן
כף מרק עוף
½ כף מלח
4 כפות עגבניות מרוסקות
 
אופן ההכנה:
 
 
מנקים את הדגים ושוטפים אותם היטב במים. משרים כחצי שעה במים עם מיץ לימון.
שוטפים את הפלפלים האדומים, חוצים אותם לאורכם ומנקים את הגרעינים. מייבשים אותם ומסדרים בתחתית סיר גדול.
מנקים את הפלפלים הירוקים ומסדרים בין הפלפלים האדומים.
חותכים את פרוסות הלימון הכבוש  ומפזרים על הפלפלים
קוצצים את הכוסברה ומפזרים על הפלפלים.
קולפים 10 שיני שום ומפזרים על הפלפלים.
 
בקערה מערבבים:
כוסברה קצוצה
2-3  שיני שום קצוץ
פרוסת לימון כבוש חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות פפריקה אדומה
כפית כורכום,
כוס שמן
כף מרק עוף
4 כפות עגבניות מרוסקות.
(אם לא בא לרסק עגבניות לקחת עגבניה אחת שלמה לחתוך לחתיכות ולפזר את החתיכות  בין חלקי הדג).
מערבבים את כל החומרים ביחד, טובלים בתוכם את הדג עד שיהיה מכוסה ברוטב ומסדרים בסיר על הפלפלים.
לרוטב שנשאר בקערה מוסיפים  כוס מים ושופכים מסביב לדג.
מרתיחים,  מנמיכים את האש,  וכל כמה דקות לוקחים מעט רוטב מהסיר עם כף ושופכים  בעדינות על הדגים, זה שומר על הצבע שלהם ודואג שהדגים יהיו ספוגים בטעם. במקביל מידי פעם  להחזיק משני קצוות הסיר ולנער את הסיר קלות כדי שהדג לא יידבק.
הדג מוכן כאשר הרוטב הופך לסמיך כמו ריבה.
 
להגיש חם .
 דגים מבושלים לפסח או לערב שבת
 דגים מבושלים לפסח או לערב שישי
 
 

4 תגובות

    • תודה רבה לך ענת יקירתי, לימון כבוש אפשר להכין לבד או לקנות בכל מקום שמוכר חמוצים. וגם פלפלים אדומים הכוונה לפלפל שאטה יבש, תודה שהערת את תשומת ליבי להבדלים, אצטרך לשים לב יותר לפרטים בהמשך. שיהיה המשך יום מקסים.

      אהבתי

כתיבת תגובה