החומרים:
3 דגי מושט בינוניים חתוכים ל – 3 חלקים שווים (אפשר דג בורי, אפשר פילה מושט, אפשר פילה נסיכת הנילוס) 10 פלפלים אדומים מתוקים יבשים נקיים מגרעינים 2-3 פלפלים ירוקים חריפים 4 פרוסות לימון כבוש צרור כוסברה 15 שיני שום 3 כפות פפריקה כפית כורכום כוס שמן כף מרק עוף ½ כף מלח 4 כפות עגבניות מרוסקות אופן ההכנה: מנקים את הדגים ושוטפים אותם היטב במים. משרים כחצי שעה במים עם מיץ לימון. שוטפים את הפלפלים האדומים, חוצים אותם לאורכם ומנקים את הגרעינים. מייבשים אותם ומסדרים בתחתית סיר גדול. מנקים את הפלפלים הירוקים ומסדרים בין הפלפלים האדומים. חותכים את פרוסות הלימון הכבוש ומפזרים על הפלפליםקוצצים את הכוסברה ומפזרים על הפלפלים.
קולפים 10 שיני שום ומפזרים על הפלפלים. בקערה מערבבים:
כוסברה קצוצה
2-3 שיני שום קצוץ
פרוסת לימון כבוש חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות פפריקה אדומה
כפית כורכום,
כוס שמן
כף מרק עוף
4 כפות עגבניות מרוסקות.
(אם לא בא לרסק עגבניות לקחת עגבניה אחת שלמה לחתוך לחתיכות ולפזר את החתיכות בין חלקי הדג). מערבבים את כל החומרים ביחד, טובלים בתוכם את הדג עד שיהיה מכוסה ברוטב ומסדרים בסיר על הפלפלים.
לרוטב שנשאר בקערה מוסיפים כוס מים ושופכים מסביב לדג. מרתיחים, מנמיכים את האש, וכל כמה דקות לוקחים מעט רוטב מהסיר עם כף ושופכים בעדינות על הדגים, זה שומר על הצבע שלהם ודואג שהדגים יהיו ספוגים בטעם. במקביל מידי פעם להחזיק משני קצוות הסיר ולנער את הסיר קלות כדי שהדג לא יידבק. הדג מוכן כאשר הרוטב הופך לסמיך כמו ריבה. להגיש חם .
bb
אהבתיאהבתי
הבלוג שלך מהמם ביותר . מה טעמו
של הלימון כבוש ואיפה אפשר להשיג?תודה
אהבתיאהבתי
תודה רבה לך ענת יקירתי, לימון כבוש אפשר להכין לבד או לקנות בכל מקום שמוכר חמוצים. וגם פלפלים אדומים הכוונה לפלפל שאטה יבש, תודה שהערת את תשומת ליבי להבדלים, אצטרך לשים לב יותר לפרטים בהמשך. שיהיה המשך יום מקסים.
אהבתיאהבתי
ועוד שאלה – האם פלפלים אדומים-כוונתך
לגמבה אדומה? או לפלפל שאטה היבש?
אהבתיאהבתי