עוגת גבינה עם תותים וזיגוג מבריק

עוגת גבינה ותותים
אתם חייבים להודות שלטייל בחורף בשווקים זה פשוט תענוג צרוף לעיניים.
מבחר פירות כצבעי הקשת, תותים, מנדרינות, תפוזים, פומלות, אפרסמונים ועוד ועוד.
אז כן, איך שמגיעה עונת החורף וסלסלות התותים מופיעות על המדפים, למרות המחירים המופקעים ולמרות שאני אדם די מחושב מבחינה כלכלית תמיד תמיד ימצאו את דרכן שתי סלסלות מלאות בתותים עסיסיים לעגלת הקניות שלי.
לפני שבועיים בזמן שאספתי את הבן שלי מתחנת הרכבת אחרי שבוע שלם שהוא היה בבסיס, שאלתי אותו אם בא לו איזו עוגה טעימה… אולי קרם שניט, אולי עוגת בננות עם מייפל…
"עוגת גבינה" אמר הבן המקסים שלי.
ישר דמיינתי עוגת גבינה גבוהה מקושטת בתותים ובזיגוג מתקתקת
"עוגת גבינה עם תותים הולך?" הייתה התגובה המיידית שלי.
אז כן, התשובה הייתה "לא הולך, רץ!!!"
וככה הגיעה לה למקרר עוגת התותים המקסימה הזאת.
יכולה להבטיח לכם שלהכין את העוגה לקח בדיוק 10 דקות.
לקח יותר זמן לחתוך את התותים אבל תוך חצי שעה עמדה והתגבשה לה עוגה מדהימה במקרר.
אז אנשים יקרים, תרגישו חופשי לפנק את האהובים עליכם ואת הקרובים לכם בעוגה קלה מרהיבה וטעימה!!!
 עוגת גבינה עם תותים
 
עוגת גבינה ותותים
 
עוגת גבינה ותותים בזיגוג מבריק
החומרים:
תבנית עגולה 26
300 גרם פתי בר טחון דק
150 גרם חמאה מומסת
 
500 גרם גבנה לבנה 5%
½ 1 כפות מיץ לימון טבעי סחוט
½1 כפות קליפת לימון מגורדת
½1 כפות תמצית וניל
1 כוס סוכר
 
20 גרם ג'לטין
½ כוס מים רותחים
1 גביע יוגורט טבעי 3%
2 שמנת מתוקה
לציפוי:
1 סלסלת תותים טריים
לזיגוג:
1 כף ריבת תות שדה / משמש
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
לערבב את הפתי בר הטחון דק עם החמאה המומסת ולשטח בתבנית עגולה.
להמיס את הג'לטין במים הרותחים עד שלא יישארו גושים ולהניח לו להצטנן מעט.
בקערה גדולה לערבב את הגבינה עם מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל וסוכר עד שכל הסוכר יימס.
להוסיף לגלטין את היוגורט לערבב היטב עד שתיווצר תערובת חלקה ולהוסיף את התערובת לתערובת הגבינה.
להקציף 2 שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד שהכל יתערב.
לשפוך את התערובת על הפתי בר ולהכניס למקפיא למשך שעתיים או לילה במקרר.
לאחר שהעוגה התייצבה במקפיא אפשר להתחיל ולצפות אותה בתותים
לחתוך כל תות ל – 4 פרוסות דקות.
לסדר את פרוסות התותים על העוגה (ראה תמונה) עד לציפוי מלא.
בכוס להמיס את ריבת התות או ריבת המשמש עם 2 כפות מים רותחים ובעזרת מברשת למרוח את התותים, הדבר ייצור זיגוג מבריק על התותים.
להציג את העוגה לראווה ליהנות מהמחאות, לחתוך את העוגה, לקצור עוד המון מחמאות ולהתענג!!!!!!!!!!!
 
 
עוגת גבינה ותותים
עוגת גבינה ותותים
 
 
 
 
 
 
 
 

20130403-095539.jpg

20130403-095705.jpg

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: