מרק סולת שום וכוסברה או בשמו המרוקאי… לחשו.

מרק סולת - לחשו
החורף הגיע,  וכמו תמיד בתקופה הזאת, לצערי הרב אמא שלי חולה בשפעת.
הגרון כואב, הראש כואב, אי אפשר לבלוע כלום, הכדורים גורמים להרגשת כבדות ועייפות ואין תיאבון לכלום.
ובכל זאת היא הצליחה להפתיע אותי כשהגעתי לבקר אותה וביקשה ממני להכין לה מרק סולת.
מרק סולת…. אף פעם לא הכנתי, תוך כמה שניות קיבלתי הנחיות וניגשתי למלאכה.
סיימתי להכין, סידרתי יפה בקערה והגשתי לה את המרק חם, מהביל ו….
חברים אתם יודעים מה זאת מחמאה של אמא????? אין דברים כאלה.
זה לא משתווה לשום דבר שנתקלים בו בחיים, הרגשת הצלחה עילאית, כמו זכיה בתחרות עולמית ואפילו זה לא מגיע לתחושת ההתרגשות שעוברת בגוף.
הטעימה הראשונה, האנחה ושתי המילים  "טעים מאוד".
וכאילו להמחיש היא הצליחה לאכול 2 קערות מלאות במרק.
ביננו, יצא קצת מלוח אבל קצת מים עוד כמה שניות בישול…
 
מרק סולת  שום וכוסברה
מרק סולת (לחשו)
 
החומרים:
2 כפות שמן
2 שיני שום
צרור קטן של  כוסברה קצוצה דק
½ כוס סולת
3-5 כוסות מים
¼ כף כורכום
¼ כף פלפל לבן
¼ כף מלח
 
אופן ההכנה:
 
בסיר בינוני על אש קטנה לחמם את השמן, לגרד את שני שיני השום ולטגן מעט להוסיף 3 כוסות מים את התבלינים ולהביא את המים כמעט לרתיחה.
להוסיף את הסולת והכוסברה, ולבשל על אש קטנה תוך כדי בחישה כדי שלא יווצרו גושים.
להוסיף עוד 2 כוסות  מים ולהמשיך לבשל עוד כ – 10 דקות, לבחוש מידי פעם, אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף עוד כוס מים.
לבדוק תיבול, לתקן, ולהגיש חם.
 
 

8 תגובות

  1. כעת סיימתי להכין לאכול את המרק שלך !!! יצא מהמם !!! הוספתי מעט סחוג שיקטול את החיידקים הרעים 🙂
    תודה !!!

    אהבתי

    • אין ספק, זה מרק נחמה, מתאים בדיוק לימי החורף המבורכים שהגיעו אלינו עכשיו, ועוד עם סחוג נשמע ממש ליגה לאומית. תודה על הפירגון, שיהיה יום חם בלב 🙂

      אהבתי

  2. שלום רומי, גם אני מכינה את המרק הזה במקרה של הצטננות, כאב גרון ושיעול. גם כשאין כוח להכין כלום, תוך 10 דקות יש מרק חם ומשביע שפותח את הסינוסים.
    תוספת של אמא שלי: מיץ מחצי לימון לפני שמגישים! ואני מוסיפה גם עגבניה אחת קלופה ומגורדת.
    בתיאבון

    אהבתי

כתיבת תגובה