עוגת סופלה שוקולד

כמה דברים מרגשים יש לנו בחיים, בלי לשים לב בכל יום שעובר אנחנו נתקלים במשהו שמרגש אותנו מחדש.
מילה טובה, חיבוק חם מבן משפחה אוהב, חברות חדשה, יום הולדת, מפגש משפחתי, ניצחון קטן..  ועוד עשרות דברים שגורמים לחיוך מידי יום, ואלו רק הדברים הקטנים שבחיים, לא מדברת על הדברים הרציניים שגורמים לנו להתרגשות עצומה כמו עלייה לתורה של הילד או גיוס של הבן לצה"ל… (שזה כבר יהיה פוסט סוחט דמעות בפני עצמו, מבטיחה).

היום אנחנו חוגגים לבת שלי – שלו –  יום הולדת  16

זה נראה כאילו רק אתמול היא הייתה קטנטונת ביישנית ומקסימה שמדדה את הנעליים שלי והיום היא כבר נערה עצמאית, חייכנית, דעתנית, מבריקה ומדהימה,  שכבר מזמן עומדת בזכות עצמה ולא צריכה נעליים אחרות להיכנס לתוכן.
 

זה המקום לאחל לנערה המקסימה הזאת את כל הטוב שבעולם.

אז ילדה יפה שלי, מאחלת לך המון מזל טוב עד 120 שנים מאושרות, בריאות ומהנות.  שתצליחי בכל אשר תיפני ותשאירי את חותמך בעולם, שתמשיכי לכבוש באופי האדיב, בטוב הלב שלך ובחיוך המדהים שלך את כל הסובבים אותך.

מאחלת לך שתטיילי, תהני, תחווי, תתרגשי, תתאהבי, שתמיד תהיי מוקפת באוהבים, משפחה וחברים והכי מאחלת לך שתמיד תמיד תמצאי את דרכך הביתה, אלינו למשפחה האוהבת.

 ♥ יום הולדת 16 ♥  נקודת ציון משמעותית בחיים וכדי לחגוג הזמנתי את המשפחה הקרובה, המפרגנת והאוהבת.

הזמנה שנעשתה על ידי כלת יום ההולדת היתה עוגת סופלה שוקולד, רצתה הגברת וקיבלה.
 
עוגת סופלה שוקולד נימוחה, עסיסית, שוקולדית וטעימה שגורמת לריגוש בפני עצמה.
 
 
 עוגת סופלה שוקולד
 
החומרים:
 
200 גר' שוקולד חלב/מריר
¼ כוס חלב
½ כוס סוכר
5 חלמונים
4 חלבונים
¼ כפית מלח
 
אופן ההכנה:
 
לחמם תנור לחום של 180°.
לרפד תחתית של  תבנית עגולה בנייר עטיפה ולשמן את הקצוות.
להניח את השוקולד בקערה מעל  "בן מארי" ולהמיס אותו, להוסיף לשוקולד את החלב ולערבב עד שתיווצר תערובת חלקה. להניח בצד להתקרר.
בקערת מיקסר להקציף את החלבונים במהירות בינונית עד שנוצר קצף אוורירי להגביר מעט את המהירות להוסיף ¼ כוס סוכר בהדרגתיות ולהמשיך להקציף עד שנוצר קצף נוקשה.
בקערה נוספת להקציף את החלמונים עם ¼ כוס סוכר ומלח עד שנוצר קרם אוורירי ובהיר.
להוסיף לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ולערבב בתנועות עטיפה עד ששתי התערובת יתמזגו.
להוסיף את תערובת החלבונים שוב בתנועות עטיפה ולערבב עד שתיווצר עיסה חומה חלקה ואחידה.
לשפוך את הסופלה לתוך התבנית ולאפות במשך 25 דקות.
העוגה מוכה כאשר קיסם אשר ננעץ במרכזה יוצא רטוב ובלי פירורים.
 
 
מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “עוגת סופלה שוקולד

  1. שרביט גלית 30 בנובמבר 2012 בשעה 7:38 pm Reply

    אומרים שתמונה שווה אלך מילים אבל לא במקרה הזה כי ביס אחד והמשפט הזה פשוט נמס לו.
    כפי שבעלי אמר לך: "מגעיל, לא הצליח לך מתי את מכינה לי?" אז כזה מגעיל לא הצליח לך מתי את מכינה לי???????????????
    ולך שלוי אחינית מדהימה שלי אני מאחלת לך שלעולם אל תשתני פשוט תשארי כמו שאת, וכל מילה מיותרת אני אוהבת אותך

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: