טירמיסו….. וכל מילה נוספת מיותרת!!

שבוע באיטליה (פוסט נוסף עוד יפורסם אל דאגה), ביקור בדולומיטים, ארוחת גורמה ובסיומה לקינוח….. הזמנתי טירמיסו!!
ציינתי לעצמי מספר דברים לטעום באיטליה, פסטה, לזניה, פיצה, גלידה איטלקית (איך אפשר שלא)  ו…. טירמיסו!!
פוסטים שלמים לא יספיקו כדי לתאר את המאכל הזה, הקינוח הנפלא הזה עם הליקר, הביסקוטים, הגבינה, השמנת…. והשילוב המדהים של הכל ביחד…
 
אבל אני אחסוך מכם את הזלת הריר ואגש ישר למתכון…
 
 
טירמיסו:
 
החומרים:
450 גרם גבינה לבנה 9%
1 מיכל שמנת חמוצה (שמנת של פעם 27% שומן).
½ 1 כוסות סוכר
5 חלמונים
1 כף אבקת קפה נמס מעורבבת עם 6 כפות מים
 
4 מיכלים של שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
 
2 חב' ביסקוטים
150 מ"ל ליקר שוקולד או ליקר אמרטו או ליקר קפה
150 מ"ל חלב
 
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל במהירות נמוכה מאוד  לערבב את הגבינה הלבנה עם השמנת החמוצה להוסיף את הסוכר ולהמשיך לערבב עד שכל הסוכר נבלע בגבינה, להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני ולערבב היטב אחרי כל חלמון, ולבסוף להוסיף את תערובת הקפה נמס.
 
בקערה נפרדת להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת.
 
להוסיף מעט מהשמנת המתוקה לתערובת הגבינה ולערבב בתנועות עטיפה עד שהשמנת נבלעת בגבינה, לשפוך את תערובת הגבינה לתערובת השמנת לאט לאט ולערבב בתנועות עטיפה יש לשים לב לא לשבור את הקצף ולשמור על האווריריות.
 
בקערה נוספת לערבב את הנוזלים ליקר השוקולד והחלב.
לטבול את הביסקוטים בליקר, ולפזר בתבנית, לשפוך מחצית מכמות הגבינה, לטבול שוב את הביסקוטים ולפזר מעל תערובת הגבינה ולכסות בשאר הגבינה.
 
להכניס למקרר למשך 6-12 שעות.
לפני ההגשה לפזר אבקת קקאו מעל העוגה, לחתוך ולהגיש..
 
 
 
 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: