פאי אפרסקים אישי

בלי יותר מידי הקדמות, אני רק אספר  שנתקלתי במתכון איפשהו והוא כל כך מצא חן בעיני ששמרתי אותו, ומה יכול להיות יותר מתאים מערב חג לשלוף ולהכין?בדיוק.
רק  לידיעתכם, זה  קלי קלות, תענוג להכנה וטעים בדיוק כמו שזה יפה.
תהנו.
 
 
פאי אפרסקים אישי
 מתאים ל – 12 מנות
החומרים לבצק:
½2 כוסות קמח
1 כפית מלח
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס מי קרח
 
החומרים למילוי:
4 אפרסקים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
¼ כוס סוכר חום
מיץ מ –  ½ לימון
½ כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כף קמח
2 כפות שמנת חמוצה (לא חייב)
 
אופן ההכנה:
בצק:
לערבב את הקמח עם המלח, להוסיף את קוביות המרגרינה ולמעוך אותן לתוך הקמח  בעזרת מזלג עד שיווצרו פירורים.
להוסיף את המים בהדרגתיות עד שיווצר בצק אחיד וגמיש.
להכניס למקרר למשך רבע שעה.
 
המילוי:
לחתוך את האפרסקים הקלופים והמגולענים לפרוסות קטנות
להוסיף להם את החומרים הרטובים ולערבב היטב.
בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף לתערובת האפרסקים.
לערבב עד שכל האפרסקים מצופים.
 
להוציא את הבצק מהמקרר, לחתוך חתיכה לרדד לעיגול בקוטר 15 ס"מ, להניח ממלית האפרסקים במרכז העיגול ולהדק את הקצוות, ככה להכין את כל הבצק.
למרוח מהנוזלים שנשארו ממלית האפרסקים על הבצק  לפזר סוכר ולהכניס לתנור  שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
לאפות כ – 40  דקות עד שהבצק מזהיב והקצוות נהיות חומות זהובות.
להוציא ולהגיש חם.
ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
 
 
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: