סברינה….

 יום חמישי, קצת עמוס אצלי, מלא סידורים וריצות, ועדיין… לא רציתי לפספס את ההזדמנות לשתף אתכם במתכון מדהים  שנתקלתי בו באחת מחוברות השף של לאשה.
הכנתי ויצא פשוט טעים. קצר המון מחמאות אז החלטתי להציע לכם להנות מעוגת הספוג הרטובה, עסיסית, טעימה ונמסה בפה שנקראת סברינה. 
  
 
עוגת סברינה:
 
לבצק:
 ½3 כוסות קמח
1 כפית מלח
40 גרם סוכר
3 כפות גדושות שמרים יבשים
1 כוס מים
4 ביצים
100 גרם חמאה, רכה
 
לסירופ:
2 כוסות מים
½2 כוסות סוכר
½ כוס רום
¼ כוס מיץ תפוזים טרי
 
למילוי:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת מערבל עם וו לישה את הקמח, המלח, סוכר ושמרים ולשים 5 דקות.
מוסיפים את המים והביצים ולשים עוד 4 דקות, מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד.
מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך שעה לפחות .
משמנים את שקעי התבנית (אני השתמשתי בתבנית מאפינס והספיק לי ל – 15 סברינות ענקיות)  מחלקים את
 הבצק ומניחים להתפחה ללא כיסוי למשך כחצי שעה עד שהם תופחים קלות.
מחממים תנור לחום בינוני נמוך בערך 160 מעלות.
אופים את הסברינות כ – 10 דקות עד שהן מזהירות מוציאים ומניחים לצינון. מחלצים מהתבנית.
 
בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: שים את כל חומרי הסירוף בסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה מערבבים ומבשלים כ – 10 דקות עד שהנוזל מסמיך.
טובלים כל עוגה בסירופ החם למשך דקה מכל צד, עד שהיא סופגת סירופ ומכפילה את נפחה. מצננים.(אני פשוט זרקתי את העוגות לתוך הסיר וסובבתי עם מזלג עד שהן ספגו היטב את הנוזלים והוצאתי בעזרת כף מתכת גדולה למגש).
להכנת הקרם: שמים את השמנת בקערת מערבל ומתחילים להקציף מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף אחיד ויציב.
אפשר לזלף קרם מעל הסברינות ולהגיש.
אני אישית  פרסתי את הסברינות ל – 2 מלאתי אותן בקרם  כיסיתי וזילפתי גם קרם מעל.
אפשר לשמור את העוגה עד יום במקרר, ולהביא אותה לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
 
 
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: