עוגת אפרסקים ואגוזי מלך

 
השבוע חגגתי יום הולדת, אצלנו במשפחה זאת יום הולדת כפולה כי גם אני וגם אחותי חוגגות באותו התאריך אבל בהבדל של 4 שנים וחצי שעה (אבל  ביננו אחרי 4 שנים מה זה חצי שעה בין אחים). 
בכל אופן אחרי ברכות ואיחולים ובילוי יום שלם  ביחד  בבית חולים עם אמא שלנו , אבל הבריאות קודמת לכל, ולמרות הכל היה נחמד. (זה הזמן להגיד שאנחנו שמחות שאת מתאוששת אמא יקרה שלנו, וטוב שעברת את כל זה ועכשיו את בריאה אוהבות אותך מאוד).
בכל אופן בסוף אותו יום מטורף הגעתי הביתה ומצאתי בית מלא בבלונים, קישוטים וברכות וגם עוגה מדהימה מקונדיטוריה אדירה בשם "שקד", ולא לשכוח גם הזמנה למסעדה עם בעלי והילדים.
נחמד לא?  כן. אבל מסתבר שאת יום ההולדת שלי חוגגים שבוע ימים. ביום שלישי הכנתי מלא עוגות וקאפקייקס והבאתי לעבודה להרמת כוסית.
אל תעלמו יש עוד, ביום רביעי בערב בעלי אירגן לי מסיבת הפתעה מדהימה במסעדה נהדרת בקריון שבקריית ביאלית בשם "רפאלו", עם כל החברים הקרובים ואחותי. והיה מרגש ברמות מטורפות.  ואם זה לא מספיק אז היום אנחנו חוגגים אצל ההורים שלי, בארוחת יום שישי משפחתית.
בהחלט נחמד.
בכל אופן את עיקר העוגות הכנתי להרמת כוסית שעשיתי במשרד, ואחת העוגות שהכנתי היתה עוגת אפרסים ואגוזי מלך. במקור זוהי עוגת אפרסקים ואגוזי לוז שפורסמה בחוברת "לאשה" לפני כמה שנים טובות אבל אצלי פחות אוהבים את הטעם המעושן של אגוזי לוז אז אני מחליפה באגוזי מלך.
 
 
חייבת לציין ששוב זאת מסוג העוגות שאחרי חמש דקות ערבוב יוצאת עוגה מדהימה.
 
עוגת אפרסקים ואגוזי מלך
 
החומרים:
 
תבנית בקוטר 26
מעט מרגרינה למריחה על התבנית.
½2 כוסות קמח
קורט מלח
1 שקיק אבקת אפיה
150 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כוסות אפרסקים או שזיפים או משמשים או תערובת שלהם חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (אני משתמשת באפרסקים מקופסת שימורים, הם לחים יותר ודואגים שהעוגה לא תהיה יבשה)
 
לאגוזים:
½ כוס סוכר חום
100 גרם אגוזי מלך שבורים לפיסות
1 כפית קינמון
 
אופן הכנה:
 
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180), משמנים ומקמחים  את התבניות.
בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
בקערת מערבל מערבבים את החמאה , הסוכר, הוניל והביצים  עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לסירוגים ובהדרגה תוך ערבול עד שנוצרת עיסה חלקה. מוסיפים את הפירות ומערבבים ידנית.
בקערה נוספת מערבבים  את כל המרכיבים של תערובת האגוזים.
יוצקים כמחצית מעיסת הבצק לתבנית  ומפזרים עליה  מחצית מתערובת האגוזים. מכסים ביתרת הבצק ויוצקים מעל את יתרת תערובת האגוזים. אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
אפשר להכין את זה גם ב – 2 תבניות של אינגליש קייק.
תהנו.
 
מודעות פרסומת

2 מחשבות על “עוגת אפרסקים ואגוזי מלך

  1. rachel 21 ביולי 2012 בשעה 5:18 pm Reply

    מזל טוב אימצתי את העוגה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: