ריבת דובדבנים

  
היא עוד לא התחילה והיא כבר נגמרה, כן אני מדברת על עונת הדובדבנים.
זה עניין של עוד שבוע מקסימום שבועיים עד שהכפתורים האדומים, העסיסיים והטעימים האלה ייעלמו להם עד לשנה הבאה… .ובדיוק בגלל זה אני משתדלת לנצל את ההופעה הקצרה שלהם ולהנות מהם כמה שיותר.
בעונה הקודמת פירסמתי מתכון לעוגת דובדבנים, לליקר דובדבנים, איך להקפיא דובדבנים, הפעם אני מפרסמת מתכונים  לשתי וריאציות שונות של ריבת דובדבנים.
 
ריבת דובדבנים
 
החומרים:
קילו דובדבנים שטופים ומגולענים
800 גרם סוכר
בד טול לבן
2 ליבות של תפוחים עם החרצנים
2 כפות אבקת סוכר
½ כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 מיץ מלימון שלם
 
 
אופן ההכנה:
 
את ליבות התפוחים עם החרצנים מניחים בטול הלבן וסוגרים היטב עם חוט (יש להקפיד שהטול אינו מסיר צבע ושהחוט יהיה כזה שאפשר לבשל אותו בלי שיסיר צבע).
בתוך סיר גדול מניחים את הדובדבנים, הסוכר, סוכר וניל וקינמון מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה.
מוסיפים בפינת הסיר את הטול עם ליבות התפוחים ומבשלים את הדובדבנים על אש קטנה במשך 15 דקות, להוסיף את אבקת הסוכר ומיץ הלימון להגביר מעט את האש  ולהמשיך לבשל עוד רבע שעה.
בשלב זה אפשר להחליט:
אם רוצים קונפיטורה עם פירות שלמים פשוט להמשיך  לבשל את הפרי עוד  חצי שעה, לדאוג לבחוש כל כמה שניות, במידה ונוצר קצף להסיר אותו ולהמשיך לבשל.
אם רוצים מחית דובדבנים מסירים את הדובדבנים מהאש, מרסקים אותם  ומחזירים להמשך בישול לעוד חצי שעה תוך בחישה מתמידה.
מסירים מהאש, זורקים את הטול עם ליבות התפוחים ומעבירים את הריבה לצנצנות.
 
עיקור הצנצנות:
 
להרתיח סיר עם מים ולהכניס לתוכו את הצנצנות עם המכסים, להמשיך להרתיח עוד כמה דקות ולכבות את האש.
להוציא את הצנצנות בעזרת כף מעץ (יש להקפיד לעשות את זה רק בעזרת מקל מעץ לא בעזרת כף מתכת) ולהניח אותן על הדלפק.
לשפוך לתוך הצנצנות את הריבה (שוב בעזרת כף מעץ)  ולסגור היטב אפילו שהריבה חמה עדיין.
לאטימה מוחלטת אפשר להפוך את הצנצנת שתעמוד על הראש למשך 5-10 דקות, הדבר יוצר וואקום והצנצנת נאטמת לחלוטין.
 
ולסיום טיפ קטן
תקנו או תאפו הרבה לחם/לחמניות,  ואם בטעות יתחשק לכם למרוח את הריבה על לחם קלוי קחו בחשבון שכל מי שיהיה לידכם לא יעמוד בפיתוי… ככה שמראש כדאי להכין הרבה טוסטים.
 
 
 
 
 
מודעות פרסומת

2 מחשבות על “ריבת דובדבנים

  1. גיליה טודורוס 20 ביוני 2012 בשעה 9:53 am Reply

    רק מהצילומים של הריבה עם הטוסט עושה חשק לרוץ לקנות דובדבנים ולהכין את הריבה לטוסט של הערב… 🙂

    אהבתי

    • romi's cookies 20 ביוני 2012 בשעה 10:18 am Reply

      חחח איזה מותק, תודה יקירתי, אין על הפירגון שלך.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: