עוגת סולת רטובה וטעימה

מאז שאני ילדה קטנה אני אוהבת את עוגות הסולת הדרוזיות, אני זוכרת שטיולים עם ההורים לדלית אל כרמל, עוספיה או עכו תמיד  הסתיימו בקניית עוגת סולת, בקלוואה וכנאפה.
במשך השנים אספתי עשרות מתכונים של עוגות סולת שונות ולבסוף התבייתתי על העוגה הבאה, לא בדיוק עוגת סולת דרוזית מסורתית, הרבה פחות סוכר, ואפילו שהמתכון נראה משעמם מאוד, היא פשוט טעימה ברמות על.
 
תהנו
 
 
עוגת סולת
 
החומרים
 
1 כוס סוכר
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שמנת חמוצה
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
1 אבקת אפייה
 
לסירופ:
 
½ כוס סוכר
½1 כוס מים
כף מיץ מלימון טרי
כף תמצית וניל
מי ורדים
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל לערבב את כל החומרים, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170º במשך חצי שעה או עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.
 
להכנת הסירופ:
לערבב את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ולבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצר סירופ חלק.
בעת הוצאת העוגה מהתנור, לחורר אותה בעזרת מזלג ולשפוך עליה את הסירופ החם כדי שייספג בתוכה.
 
לצנן ולהגיש.
 
 
 
 

3 מחשבות על “עוגת סולת רטובה וטעימה

  1. Winnie 11 ביוני 2012 בשעה 12:11 pm Reply

    מאדדדדדדדדדד רוצה לנסות, כי אף פעם לא הכנתי
    אבל אסור להזכיר את המילה קוקוס אצלי במשפחה, אז אולי אני אנסה להחליף לשקדים טחונים – מה את אומרת?

    אהבתי

    • romi's cookies 11 ביוני 2012 בשעה 1:56 pm Reply

      ואוו, שקדים טחונים, נשמע מעולה!!! בהחלט הייתי מנסה.

      אהבתי

  2. שרביט גלית 18 ביוני 2012 בשעה 9:36 am Reply

    כן, עוגת סולת. זהו כל מילה מיותרת

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: