חטיפי בצק עלים ופירות קיץ

קיץ, איזו  עונה. 
למרות החום,  הזיעה,  היתושים  וה……. , לא, לא מוצאת עוד מגרעות לקיץ.
מה שכן מוצאת מלא יתרונות, חוף ים, פיקניקים,  חופש עם הילדים, גלידות (איך אפשר בלי) וכמובן הפירות.
אבטיח אדום ומתוק שמתגלגל בפה כמו סוכריות קופצות קטנות,  דובדבנים אדומים רעננים, אפרסקים, משמשים,  מלונים , ענבים ועוד מלא פירותצבעונים מתוקים וטעימים.
השבוע בעלי היקר והמקסים ביקר בשוק והעמיס את כל הבית בפירות העונה, וכמובן איך אפשר בלי למלא קערה ענקית ו"לא משמינה" בכלל של פירות  ולהתענג עליה? ותוך כדי לעיסה ובליסה חשבתי מה להכין מהפירות המדהימים האלה כי תכל'ס כמה כבר אפשר לאכול ואם לא נשתמש בהם הם פשוט יירקבו.
לשם התחלה הכנתי את החטיפים המדהימים האלה.
 
 
חטיף בצק עלים עם פירות העונה
 
החומרים:
חבילת בצק עלים
10 משמשים חצויים ומגולענים
20 דובדבנים שטופים ומגולענים
ריבת משמש
ריבת דובדבנים
¼ כוס סוכר חום
¼ כוס סוכר דמררה
 
אופן ההכנה:
 
לחתוך את בצק העלים לריבועים.
בקערה קטנה לערבב את סוכר הדמררה עם הסוכר החום.
למרוח על מחצית מכמות ריבועי בצק העלים ריבת משמש, להניח מעל הריבה את המשמשים החצויים, אני השתמשתי בשני חצאים על כל ריבוע, לפזר מעל מעט מתערובת הסוכר ולהניח בתבנית על נייר אפייה.
להשתמש באותו האופן בדובדבנים, למרוח ריבת דובדבנים, להניח דובדבנים לפזר מעל  מעט מתערובת הסוכר ולהניח בתבנית  על נייר אפייה..
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200º ולאפות עד שבצק העלים משחים.
לצנן מעט ולהגיש.
 
בתיאבון.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: