עוגת גבינה

לפני כמה שנים אחותי ואני נתקלנו במתכון מדהים של עוגת גבינה, עוגה חלומית, טעימה ברמות פשוט אלופה שמככבת אצלנו תמיד בשבועות (אבל לא רק), אפשר להכין אותה עם פירורים למעלה או עם רוטב אוכמניות או עם רוטב תות או פסיפלורה, אפשר לחתוך חתיכות תות ולסדר מעליה  בקיצור הכל הכל הולך בהתחייבות.
 
הנה המתכון עם תמונות משנה שעברה, מחר אני אפרסם תמונות עדכניות של העוגה (עכשיו היא במקפיא).
 
 
עוגת גבינה קרה
 
החומרים:
תבנית עגולה 26
300 גרם פתי בר טחון דק
150 גרם חמאה מומסת
 
500 גרם גבנה לבנה 5%
½ 1 כפות מיץ לימון טבעי סחוט
½1 כפות קליפת לימון מגורדת
½1 כפות תמצית וניל
1 כוס סוכר
 
20 גרם ג'לטין
½ כוס מים רותחים
1 גביע יוגורט טבעי 3%
 
2 שמנת מתוקה
 
 
אופן ההכנה:
לערבב את הפתי בר הטחון דק עם החמאה המומסת ולשטח בתבנית עגולה.
להמיס את הג'לטין במים הרותחים עד שלא יישארו גושים ולהניח לו להצטנן מעט.
בקערה גדולה לערבב את הגבינה עם מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל וסוכר עד שכל הסוכר יימס.
להוסיף לגלטין את היוגורט לערבב היטב עד שתיווצר תערובת חלקה ולהוסיף את התערובת לתערובת הגבינה.
להקציף 2 שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד שהכל יתערב.
לשפוך  את התערובת על הפתי בר ולהכניס למקפיא למשך ארבע  שעות לפחות (עדיף ללילה).
להוציא לפזר מעל תערובת שאוהבים  ולהגיש.
בצילום יש מעל פירורי פתי בר.
 
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: