לזניות לשבועות

 
עלי לזניה!!  אין ספק האיטלקים יודעים מה הם עושים, וטוב שכך זה משאיר אפשרות להכין  מלא דברים טעימים.
פשטידת גבינות ואיטריות, סלט פסטה קר עם ירקות וקוביות גבינה,  פסטה ברוטב שמנת פטריות ופסטו ולזניה…לפני שנה פירסמתי מתכון מדהים ללזניה עם גבינות השנה יש לי מתכון ללזניה עם פטריות  שמנת ורוטב בשאמל… (סוף סוף מתכון בלי פסטו)
אני יודעת שהתרגלתם כבר למשפט הזה אבל באמת כלום עבודה ויוצא מעדן.
בדרך כלל אני משתמשת בפטריות טריות אבל אני יכולה להודות בפה מלא שלא פעם נתקעתי בלי פטריות טריות בבית והפטריות מהקופסה לא נופל מזה בהרבה, אז אל תפחדו, זה יצא טעים בכל מקרה.
 
בהצלחה וחג שבועות שמח לכולכם.
 
 
לזניה עם פטריות שמנת ורוטב בשאמל 
 
 החומרים:
חבילת עלי לזניה
 
לרוטב בשאמל:
50 גרם חמאה
½ כוס קמח
½1 כוס חלב
מעט אגוז מוסקט טחון
לרוטב הפטריות:
מעט שמן זית לטיגון
750 גרם פטריות טריות חתוכות או פטריות מקופסה
500 מל' שמנת לבישול
מלח לתיבול
בצל גדול קצוץ דק
100 גרם פרמזן מגורר
 
אופן ההכנה:
להרתיח סיר עם מים חמים ולהשרות את עלי הלזניה שיתרככו מעט, לסדר את העלים בשכבה אחת על בסיס של תבנית.
במחבת קטנה להמיס את החמאה, להוסיף את הקמח תוך ערבוב כדי שלא יווצרו גושים ולאחר שהקמח יתערבב עם החמאה להוסיף את החלב לעט לאט תוך כדי ערבוב עד שתווצר עיסה דלילה להוסיף מעט אגוז מוסקט ומלח ולהסיר מהאש.
את תערובת הפטריות אפשר להכין במחבת נוספת או להעביר את רוטב הבשאמל לקערה ולהכין באותה המחבת.
לחמם מעט שמן זית ולטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים להוסיף שמנת ומלח ולהמשיך לערבב עד שהשמנת רותחת.
להסיר מהאש.
לשטח מעט רוטב בשאמל על עלי הלזניה ומעל שכבה של רוטב פטריות, לפרוס עוד שכבת עלי לזניה ושוב לשטח מעל רוטב בשאמל ורוטב פטריות.
לשטח שכבה נוספת של עלי לזניה ומעליהם לשפוך את שארית הרוטב, לפזר מעל את הפרמזן ולהכניס לתנור לחום של 150 מעלות לכ – 30 דקות או עד שהלזניה מצהיבה מעט.
 
להגיש חם.
 
 
 
 
 
 
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: