מבחר רטבים ביתיים לברביקיו של יום העצמאות

חזרנו לקיץ, לבשר, ל- "על האש" או בשפה צפונבונית יותר ל- "ברביקיו", לסלטים מסביב וכמובן איך אפשר בלי רטבים.
רוטב פסטו, רוטב צ'ימצורי, ממרח עגבניות מיובשות, ועוד כמה טעימים כאלה בסיגנון, הולכים נהדר עם החגיגה הזאת של הבשרים.
כעיקרון הנטיה היא לבשרים, סלטים, פיתות (איך אפשר בלי) ואולי גם חמוצים. ברטבים חוץ ממה שאני מכינה, כמעט ולא ניתקלתי, אז ריכזתי כאן מספר רטבים טעימים שאפשר להכין מראש, לשמור ובמקרר ופשוט לשלוף ביום של הברביקיו ולהפתיע את הנוכחים.
 
רוטב פסטו
 
החומרים:
 
2 כוסות עלי בזיליקום
4 שיני שום
¼ כוס קשיו
½ כוס שמן זית
פלפל ומלח לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מעבד מזון מערבבים את הבזיליקום, שום, אגוזי קשיו, פלפל ומלח עד שנוצרת  עיסה.
להוסיף את השמן בזרם אחיד תוך עדי העבודה של מעבד המזון.
אפשר להוסיף חצי כוס פרמזן מגורר לאחר שהפסטו מוכן. (לא חייב).
אני אישית מכינה את הפסטו עם אגוזי קשיו , אפשר להוסיף צנוברים במקום.
 
צורת הגשה:
 
למרוח רוטב פסטו על חצאי פיתות ולהניח על הגריל עד שהפיתות משחימות. מתאים גם  כחטיף לנשנוש או לארוחת בוקר לפני הברביקיו.
 
 רוטב צ'ימצ'ורי
 
החומרים:
 
½ כוס שמן
½  כפית מלח
¼ כוס חומץ
 מעט אורגנו יבש
1 בצל קלוף וחצוי
2 גמבות נקיות מגרעינים
1 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים
1 ראש שום, קלוף ומופרד לשיניים
½ פלפל אדום או ירוק חריף, נקי מגרעינים.
 
אופן ההכנה:
 
שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד שנוצרת עיסה.
הולך נהדר עם סטייקים ובכלל עם בשר על האש.
 
 
 
 
 
מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “מבחר רטבים ביתיים לברביקיו של יום העצמאות

  1. גיליה טודורוס 29 באפריל 2012 בשעה 2:41 pm Reply

    תודה על המתכונים, חייבת לנסות אותם במיוחד את הפיתות עם הפסטו 🙂

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: