עוגת אגוזים אפרסקים ושמנת מתוקה לפסח וגם לא לפסח

אנשים בדרך כלל אומרים שבפסח אין מה לאכול, בגלל שאין לחם, ובגלל שאין קמח שאפשר להכין ממנו לחם ועוגות.
אז  אנשים יקרים אני רוצה לתקן ולהגיד שיש המון המון המון מה לאכול בפסח.
קודם כל יש קמח תפוחי אדמה שאפשר להכין ממנו לחמניות מדהימות.
אחר כך יש קמח מצות שמשתלב יפה מאוד בעוגות.
וחוץ מזה יש פודינג וניל כשר, שמנת מתוקה ואין סוף אפשרויות להכין עוגות גבינה בכל הטעמים והסוגים אפילו בלי להשתמש בג'לטין למרות שגם ג'לטין כשר מצאתי בסופר…
וזה מביא אותי לעוגה הנוכחית, בתחילת החג קיבלתי מתכון מדהים של עוגת אגוזים ואפרסקים מאחת הבנות שעובדות איתי, את המתכון הזה אמא שלה מכינה בכל ערב חג פסח, עוגה מדהימה ככה היא תיארה אותה.
אתמול בערב אירחתי חברים  והחלטתי, להכין את אותה עוגה מדהימה.
טוב , אפשר להגיד את זה ככה – יבורכו האמהות שלנו, איזה מטעמים הן מוציאות מתחת לידיים שלהם.
האנשים פשוט התענגו על כל ביס. מדהימה לא מגיע לתאר את השילוב של האגוזים עם האפרסים והשמנת המתוקה.
אז הנה המתכון,  כלום עבודה באמת , ויוצאת עוגה מ ד ה י מ ה !!! ממליצה בחום להכין,.
 
אני חייבת לציין שהתמונות לא עושות איתה חסד עם העוגה הזאת. רק אחרי שתטעמו תבינו למה.
 
עוגת אגוזים אפרסים ושמנת מתוקה
 
 
החומרים:
 
¾ כוס סוכר
5 ביצים
200 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות קמח מצה
1 קופסא שימורי אפרסקים
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
 
 
אופן ההכנה:
 
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
את החלבונים מקציפים עם הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים הקצוצים (דק מאוד)  עם  קמח מצה והחלמונים.
יוצאת תערובת דחוסה ביותר.
כדי להוסיף את התערובת לחלבונים לוקחים רבע מתערובת החלבונים  מוסיפים לעיסה  הדחוסה ומערבבים  בתנועות עטיפה עד שהעיסה מתחילה להתרכך. לאחר מכן מוסיפים את העיסה לתערובת החלבונים וממשיכים לערבב בתנועות עטיפה כדי שהחלבונים לא יישברו.
אופים בתנור שחומם מראש ל – ° 170 בין 20 – 30 דקות תלוי בתנור. אפשר לבדוק אחרי עשרים דקות על ידי קיסם שננעץ בעוגה אם העוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה אם לא  להמשיך לאפות עוד כמה דקות.
לאחר האפייה כשהעוגה עדיין חמה מחוררים אותה עם קסם ומרטיבים עם המיץ של האפרסקים המשומרים.
משאירים את העוגה להצטנן במשך כמה דקות, בינתיים פורסים את האפרסקים ולאחר שהעוגה התקררה מסדרים את האפרסקים על העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה  עם אבקת סוכר ומורחים מעל האפרסים.
להכניס למקרר למשך כשעה כדי שהעוגה תתייצב. 
 
עכשיו אפשר העוגה מוכנה ואפשר להגיש לשולחן. עצה ממני, תשמרו חתיכה בשבילכם בצד אחרת היא תיעלם.
 
 
 
 
 

2 מחשבות על “עוגת אגוזים אפרסקים ושמנת מתוקה לפסח וגם לא לפסח

  1. אילת 25 באפריל 2012 בשעה 8:24 pm Reply

    איז ה סוג אגוזים?תודה

    אהבתי

    • romi's cookies 26 באפריל 2012 בשעה 3:16 pm Reply

      תראי, אני השתמשתי באגוזי מלך אבל אפשר כל סוג של אגוז.
      אגוזים קצוצים ככלל מוסיפים הרבה לעוגה.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: