כן חברים, אנחנו בשיא ההכנות למימונה שתערך ביום שבת בערב בבית של ההורים שלי, מסורת מדהימה כמו כל שנה.
במהלך היומיים האחרונים טרחנו והכנו מלא עוגיות למימונה, היה פשוט כיף, אחוות נשים.
שלושה דורות למשפחה, אמא שלי, הבת שלי ואני, צחוקים, עבודה קשה ומהנה וגיבוש מדהים.
ואלו המטעמים שהכנו….
האמת, היה די קשה לשמור על שפיות ולא לטעום מכל העוגיות המדהימות האלה…
סלסלות משמשים ושזיפים מיובשיםהחומרים למשמשים:
25 משמשים מיובשים
רבע קילו מרציפן בייתי
צבעי מאכל טבעיים (ירוק, אדום צהוב)
החומרים לשזיפים:
25 שזיפים מיובשים
רבע קילו מרציפן בייתי
צבעי מאכל טבעיים (ירוק, אדום, צהוב)
אופן ההכנה זהה גם לשזיפים וגם למשמשים.
מחלקים את המרציפן לשלושה חלקים שווים .
בעזרת קיסם מורחים כל אחד מהחלקים בצבע מאכל ומערבבים היטב עד שנוצר צבע אחיד. (כל חלק בצבע שונה).
יוצרים סלסלה מהשזיפים ומהמשמשים המיובשים בצורה הבאה:
חותכים בצד אחד של השזיף שני חתכים שטחיים (שלא יחדרו עד לשכבה השניה) ויוצרים ידית לסלסלה.
מגלגלים כדורים קטנים מהמרציפן הצבעוני ומסדרים את הכדורים משני צידי השזיף בצורה כזאת:
טובלים את המרציפן במעט סוכר ומסדרים במגש.
הסלסלות האלה ממש יצירת אומנות, מדהימות.
אהבתיאהבתי
תודה יקירתי. המימונה בהחלט מפעילה את החלק היצירתי שלנו.
אהבתיאהבתי
איזו השקעה! נראה פשוט מצויין. חג שמח!
אהבתיאהבתי
תודה רבה, שיהיה חג שמח ומהנה. תציצי ביום ראשון תראי דברים מדהימים. 🙂
אהבתיאהבתי