1 ק"ג תות שדה נקיים ושטופים.
¼ 1 ק"ג סוכר
קליפה מגורדת מ – 2 לימונים
מיץ מלימון 1 גדול
אופן ההכנה: בעזרת מזלג מרסקים גס חצי מכמות התותים ומניחים בקרקעית סיר גדול, מוסיפים מעל את התותים השלמים, את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון ומחחמים על אש נמוכה. לאחר שהתותים מתחילים לבעבע מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש וממשיכים לבשל את התותים עד שהם רותחים, לאחר מכן על אש בינונית מבשלים את התותים כשעה עד שהריבה מוכנה מסירים את הקצף שנוצר, מצננים ומכניסים לתוך צנצנות מעוקרות. חשוב לציין שני דברים כאשר מכינים ריבה אחד: את נקודת הקרישה. מה זה אומר נקודת קרישה? הרגע בו הריבה הופכת מריבה טעימה רכה ומפנקת לריבה מקורמלת וקשה. כדי לבדוק אם התותים מוכנים הכניסו לפני תחילת הבישול צלחת למקפיא. אחרי שבישלתם את התותים הוציאו את הצלחת וטפטפו מעט מהריבה על הצלחת אם הריבה נקרשת מיד הריבה מוכנה לאכילה אם היא עדיין נוזלית היא עדיין לא מוכנה. הדבר השני: עיקור הצנצנות. מרתיחים סיר עם מים מניחים בפנים את הצנצנות ל – 10 דקות עד רבע שעה ומוציאים, תוציאו את הצנצנות בעזרת מלקחיים או כף מעץ אבל מה שלא יהיה אל תגעו בצנצנות בידיים. תניחו אותן בצד ואחרי שהריבה מוכנה פשוט שיפכו את הריבה לתוכן. את אותה הפעולה עשו בסיר קטן עם המכסים. חשוב להוציא את הקצף שנוצר על פני התותים כי הוא פוגע בטעם ובמרקם. ועוד משהו לסיום, אחרי שמילאתם את הצנצנות בריבה וסגרתם את המכסה היטב, תהפכו את הצנצנת שתעמוד על הראש (על המכסה) כחצי שעה, הדבר יוצר ואקום.
החלמה מהירה!
הריבה שלך נראית נהדר…באמת מי צריך יותר מזה?..
אהבתיאהבתי
תודה רבה. מבחינתי אין על טוסט עם ריבה ומשקה חם ליד, ועוד איזה שמש כיבדה אותנו היום. תענוג.
אהבתיאהבתי
מצטרפת לאיחולי ההחלמה. הריבה נראית מצויין, והתותים בארץ הם באמת משהו מיוחד, פה עוד לא התחילה העונה אבל אני אשמור לי את המתכון הזה.
אהבתיאהבתי
תודה רבה, העונה באמת יש תותים מיוחדים. עצומים בגודל שלהם ועסיסייים מאוד. תיידעי אותי איך יצאה הריבה 🙂
אהבתיאהבתי