כרוביות וחצילים מטוגנים בציפוי פריך

 
כרוביות וחצילים מטוגנים מה רע? חוץ מהעובדה שמדובר בטיגון, תכלס כלום. להיפך עוד נשמע טעים מאוד. והאמת גם טעים מאוד.
ביום שישי האחרון אירחתי את המשפחה לארוחת ערב (מבטיחה לנסות לא להזכיר את זה יותר), בנוסף לתפריט ארוך ומושקע חלק מהפינוק היה חצילים וכרוביות מטגנים בציפוי קריספי ומלווים ברוטב צ'ילי וטחינה. הכנתי, סידרתי הכל יפה בקערה, זה נראה כמו סידור פרחים יפה, והתחסל תוך דקות.
זהו, נכון? מיציתי את הפוסט.
אז יאללה תפשילו שרוולים ולמלאכה, לא הרבה עבודה אבל מצריך השגחה ליד הגז כדי שהכרובית והחצילים לא יישרפו.
 
 
 
כרובית מטוגנת
 
החומרים:
כרובית אחת מחולקת לפרחים.
4 ביצים
½ כף מרק עוף
¼ כף מלח
פלפל שחור
2 כפות רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
2 כוסות פירורי זהב/ אפשר גם פירורי לחם או קמח מצה (חכו לסוף יש טיפ נחמד)
 
אופן ההכנה:
 
בסיר גדול להרתיח מים ולבשל את פרחי הכרובית כ – 20 דקות עד שיתרככו מעט.
בקערה קטנה לערבב את הביצים עם מרק עוף, מלח, פלפל שחור, רוטב צ'ילי ושום כתוש.
לקערה נוספת לשפוך את פירורי הזהב.
להסיר את הכרוביות מהאש, לשטוף ולסנן.
לחמם שמן עמוק בסיר עד לרתיחה.
לטבול את הכרוביות בביצים, לצפות אותן בפירורי הזהב ולטגן היטב מכל הכיוונים עד שהן משחימות.
להוציא לצלחת הגשה מכוסה בנייר סופג.
 
 
 
חצילים מטוגנים:
 
 
החומרים:
 
חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי ס"מ
4 ביצים
½ כף מרק עוף
¼ כף מלח
פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1 כוס פירורי זהב/ אפשר גם פירורי לחם או קמח מצה (כמו שאמרתי חכו לסוף יש טיפ נחמד)
1 כוס קמח חיטה רגיל
 
אופן ההכנה:
 
לשטח שכבה של פרוסות חציל על צלחת מצופה בנייר סופג ולפזר מעט מלח, להניח מעל החצילים שוב נייר סופג ולסדר עוד שכבה של חציל ושוב לפזר מלח, לחזור על הפעולה עד שכל החצילים יונחו על נייר סופג ויתובלו במלח.
בקערה קטנה לערבב את הביצים עם מרק עוף, מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
לקערה שניה לשפוך את פירורי הזהב ולקערה שלישית לשפוך את הקמח.
לחמם שמן במחבת רחבה, כשליש מגובה המחבת.
בעזרת נייר סופג לספוג את כל הנוזלים משכבת החצילים הראשונה, לטבול את החציל בקמח, לטבול בביצה ולבסוף לטבול בפירורי לחם.
לטגן את החצילים היטב משני הכיוונים עד שמזהיבים.
להוציא לצלחת הגשה מכוסה בנייר סופג.
 
 
עכשיו לטיפ שהבטחתי.
 
קנו חבילת ביסלי בטעם גריל, תטחנו אותו היטב במעבד מזון, ותוסיפו לפירורי הלחם לקמח המצה או לפירורי הזהב. שידרוג טעים ומדהים.
 

 

 

 

 

מודעות פרסומת

מתויג:

2 מחשבות על “כרוביות וחצילים מטוגנים בציפוי פריך

  1. גלית 30 בינואר 2012 בשעה 2:48 pm Reply

    תקשיבי רועי ואני התחלנו היום את הדיאטה למכורים לפחמימות, אז בגלל שרועי מרגיש לא טוב שלחתי אותו לאמא עם קולורבי שומר וחתיכת חזה עוף על מנת שלא יסטה מן התפריט, ולמרות ההתנגדות שאמא גילתה, והויכוח של: "קחי את האוכל מה את עושה צחוק וכו' וכו'….." הצלחתי לשכנע אותה שזה מה שבריא לו וצריך לדבוק בדיאטה, כשהגעתי מהבצפר רועי אמר לי: "אימוש, אכלתי רק שומר וקולורבי, חזה עוף בגריל, ומרק תפוחי אדמה וכרובית של לימור כי את יודעת שאת זה אני הכי אוהב, נכון כל הכבוד לי??????????????"
    כן, כן כל הכבוד לו, אז כנראה שנתחיל מחר כי לימור הכינה את הכרוביות שרועי הכי אבל הכי אוהב בעולם ולא מספיק הקילו וחצי שאכל אצלך ביום שישי (הנחמה שזה הסיח את דעתם ממרח הכבד ונשאר לי ולטירן) אז גם היום הוא סיים את המלאכה כי שמתחיל אומרים לו גמור.

    אהבתי

    • romi's cookies 31 בינואר 2012 בשעה 9:36 am Reply

      אחותי היפה, תקשיבי, אבל תקשיבי טוב. לא לימדו אותך שאסור לדבר על כמה ילדים אוכלים? או שהפסדת את השיעור הזה בבית ספר בכלכלת בית?
      אסור בתכלית האיסור לדבר על כמה ילדים אוכלים. שיאכל, שיגדל, שיהיה בריא, ושיהנה. דיאטה תמיד אפשר לעשות. וחוץ מזה, מכינים דברים טובים כדי שאנשים יאכלו אותם לא בשביל להסתכל עליהם. אז בבקשה ממך, את הדיאטה תשמרי לגבולות הבית שלך ותזכרי שאצלי ואצל אמא הכל, אבל הכל!!! מותר.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: