פטריות שמפיניון בתנור

 
 
ביום שישי ניצלתי הפוגה קצרה מהגשם וקפצתי לשוק הקבוע שאני מבקרת בו, שוק קריית ים.
בכניסה לשוק ליד דוכן קטן עמד בחור בערך בגיל העמידה ומכר פטריות שמפיניון, ולמרות שאני חייבת לציין שהפטריות ממש לא זולות (30 ש"ח לקילו) עדיין הסלסלות פשוט משכו את העין עם הפטריות הלבנות הגדולות והיפות שנחו להן שם.
בלי להסס קניתי 2 סלסלות ובזמן שהמוכר ארז לנו אותן הוא סיפר שכאשר הבן שלו מגיע מהצבא ביחד עם החברים שלו הם בדרך כלל עושים על האש, ומשהו קבוע שהם מכינים זה את הפטריות האלה. שאלתי איך בדיוק הוא מכין אותן וקיבלתי את המתכון המדהים הזה בצירוף תיאור ותנועות ידיים, הייתי רוצה להגזים ולספר שלקח בערך 5 דקות  מהרגע שנכנסתי הביתה עד לשלב שהפטריות היו מוכנות להכנס לתנור, אבל זה בלתי אפשרי כי צריך להשרות אותן קצת בשמן זית, אבל גם כאן קיצצתי בזמנים מרוב החשק,  לצערי אי אפשר להעביר את הסיפור בשילוב תנועות ידיים אבל את המתכון בהחלט אפשר לשתף. אז תהנו.
 
 
פטריות שמפיניון בתנור
 
החומרים:
 
פטריות שמפיניון טריות גדולות
3 שיני שום
שמן זית
מלח גס
 
אופן ההכנה:
 
לשטוף את הפטריות היטב, להניח בקערה ולזלף מעליהן שמן זית, לערבב היטב שכל הפטריות יהיו מצופות בשמן זית.
בטח שמתם לב שלא ציינתי כמות לפטריות ולמלח הגס, הסיבה היא שלא חייב להכין הרבה אפשר להסתפק ב2-3 פטריות ואפשר להכין גם קילו.
להשרות במשך 30 דקות עד שעה.
לשטח נייר כסף על משטח עבודה, לשפוך את הפטריות על משטח הכסף עם שמן הזית, לפזר מלח גס לפי הטעם, לקצוץ את שיני השום ולפזר מעל, לעטוף היטב בנייר הכסף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
 
להוציא ולהגיש חם.
אפשר לאחסן את הפטריות האפויות  בכלי אטום  במקרר, הן נשמרות כ  3-4 ימים.
 
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: