לביבה שסובלת מפיצול אישיות

תחליטו בעצמכם לביבה או קציצה....

חלק מהכיף בלעבוד עם אנשים הוא החוויה בגילוי דברים חדשים.
אצלי בעבודה אני נחשפת מחדש למגוון עצום של טעמים, מתכונים ומאכלי עדות שמשאירים אותי נלהבת כל פעם מחדש.
ככה קרה שבחור מקסים בשם אורי, חובב מטבח, הביא יום אחד לביבות, או שאולי זה היה קציצות, לא, אני חושבת שאלה היו  לביבות כי היו בהן תפוחי אדמה, בעצם אם היה בהן גם בשר אז הן בעצם קציצות לא? טוב כמו שאמרתי לביבה שסובלת מפיצול אישיות.
בכל אופן הקציצה/לביבה הזאת היא מתכון שרץ במשפחה של אורי כבר שנים, עוד מבית אמו (ז"ל), לפי ההסבר שלו זה מתכון של קציצות עירקיות שאמא שלו עליה השלום,  היתה מכינה להם בתור ילדים, ביום שישי כאשר הם היו מגיעים מבית הספר, הם היו קונים פיתות חמות מהמאפיה, פיתות טריות לשבת שיצאו ישר מהתנור, הם היו ממלאים אותן בלביבות האלה ביחד עם סלט קצוץ…. מעדן. היום  הוא מכין את זה לילדים שלו.
חלק מהמורשת כמו שאני רואה את זה אלו טעמי הילדות שלנו, ההסטוריה והזכרונות של כל בית ובית מלווה בטעמים וריחות, ומה מרגש יותר מלדעת שיש ביכולתנו לשמר את המתכונים של ההורים שלנו ולהמשיך את המסורת שלהם.
מיותר לציין שהקציצה/לביבה הזאת  היתה כל כך טעימה שמיד גייסתי את המתכון כדי להכין בבית.
וככה כשהגיע יום שישי בצהריים נחו להן הלביבות או שאולי קציצות (טוב תשפטו בעצמכם) הטעימות האלה על השולחן למספר שניות עד שחוסלו בידי הילדים והבעל שלי (ואחותי שעברה וחטפה לביבה והכריחה אותי להבטיח לה שאכין גם לה במהלך השבוע).
 

כן חברים הלביבה הנ"ל עדיין לא החליטה אם היא לביבה או קציצה כמו שאמרתי פיצול אישיות חמור

 
לביבות / קציצות תפוחי אדמה ובשר
 
החומרים:
ל – 26 לביבות.
 
4  תפוחי אדמה גדולים
1 בצל בינוני
½ קילו בשר טחון בקר או עוף (לפי הטעם)
4 כפות קמח
1 ביצה
צרור פטרוזיליה
½ כף מרק עוף
½ כף מלח
 
 
אופן ההכנה:
 
לבשל את תפוחי האדמה כ – 20 דקות עם הקליפה,  שימו לב שהם לא יתרככו ויהיו קשים מספיק לגירוד, להסיר מהאש, לקלף את הקליפה ולגרר  אותם  בעזרת מגרדת גסה לתוך קערה גדולה.
לגרר את הבצל דק דק, לסחוט ולהוסיף לתפוחי האדמה.
להוסיף את הבשר הטחון, קמח, ביצה, מרק עוף ומלח.
לקצוץ את הפטרוזיליה היטב ולהוסיף גם לקערה.
לערבב את כל החומרים עד שנוצרת תערובת אחידה ולא דביקה, אם התערובת דביקה להוסיף עוד כף קמח.
לשפוך למחבת מעט שמן, ליצור מהתערובת כדור בגודל של כדור פינג פונג לשטח את הכדור ללביבה בעובי של חצי ס"מ ולטגן היטב משני הכיוונים עד שהלביבה מזהיבה.
להסיר מהאש ולהניח על משטח מכוסה בנייר סופג.
 
להגיש חם.
במידה ונשארו לביבות ניתן לאחסן אותן בכלי אטום במקרר, ובעת הצורך פשוט לחמם מספר שניות במקרוגל ולהגיש.
 
 
 
 
טיפ:
 
הבישול של תפוחי האדמה לפני הגירוד גורם להם להתייבש ואז אין צורך לסחוט אותם והם לא מפרישים נוזלים לתוך הבלילה ובזמן הטיגון.
 
 
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: