ביצת הפתעה

 
טוב, לא במובן שאתם חושבים עליו, לא מדובר בביצה משוקולד עם הפתעה בפנים אלא רק  בביצים קשות פשוטות , מוגשות קצת אחרת.
כמו שסיפרתי בפוסט הקודם שלי  לגבי ימי שישי אנחנו נוהגים  קבוע, כמסורת, לבלות אותו ביחד עם כל המשפחה, וכמו שכבר אמרתי בפוסט הקודם כל פעם שאנחנו נפגשות אנחנו מנסות להפתיע אחת את השנייה עפילו בדברים הקטנים, תמיד חייבת להיות איזה מנה שאף פעם לא הייתה לפני כן,  לרוב אלו אותן המנות הקבועות שידוע כבר מראש שכולם מחכים להם. ועדיין תמיד יש איזו מנה שמוגשת קצת אחרת.
השבוע החלטתי שזה יהיה סלט הביצים  הטוב הפשוט והטעים שלי.
 
במקור אלו ביצים קשות,  עם תוספת מיונז ובצל, אז הנה המתכונים.
 
 
סלט ביצים (המקורי)
 
החומרים:
 
5 ביצים 
2 כפות מיונז
קורט מלח
חצי בצל קצוץ דק
 
 
אופן ההכנה:
 
להרתיח סיר עם מים חמים, אחרי שהמים רתחו להוסיף את הביצים ולבשל 20 דקות. לכבות את הגז ולהניח לביצים להתקרר.
אחרי שהביצים התקררו לקלף אותן ולחתוך אותן בעזרת חותכן ביצים  לרצועות דקות, להוסיף 2 כפות מיונז, בצל קצוץ ומלח לפי הטעם. לערבב היטב ולהגיש.
(אפשר להוסיף לסלט קופסת טונה, בשביל לשדרג אותו). 
 
 
 
 
סלט ביצים משודרג:
 
החומרים:
 
10 ביצים
3 כפות מיונז
קורט מלח
בצל קצוץ דק
בצל ירוק קצוץ דק לקישוט
 
אופן ההכנה:
 
להרתיח סיר עם מים חמים, אחרי שהמים רתחו להוסיף את הביצים ולבשל 20 דקות. לכבות את הגז ולהניח לביצים להתקרר.
אחרי שהביצים התקררו לקלף אותן , לחצות  8  ביצים  לשניים (לאורכן), להפריד את החלמונים  מהחלבונים ולהניח את החלמונים בלבד בקערת מעבד מזון יחד עם 2 הביצים הנוספות (קלופות אף הן) להוסיף את הבצל המיונז והמלח  ולעבד עד שנוצרת מחית.
להוסיף בעזרת 2 כפיות את המחית לחלבונים (בשקע שנוצר מהחלמון).
לפזר מעל את הבצל הקצוץ ולהגיש.
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

3 מחשבות על “ביצת הפתעה

  1. גלית 9 בינואר 2012 בשעה 8:28 am Reply

    אוי אוי אוי איזה טעים ונהדר, אפילו בעלי שאינו חובב דברים במרקמים רכים, כן הוא סוג של בעייתי, (שניצל עם חומוס ולפעמים מגוון עם טחינה), התעלף על הביצים האלו והוא ממש לא אחד שמתעלף, הילדים בכלל חגגו והיה כיף גדול חגיגה של אוכל שעושה טוב לנשמה אפילו אם לא ממש לגזרה, תמשיכי כך אחותי הגדולה!!!
    ובנימה אחרת תעלי לאתר את המתכון של הלזניה אני רוצה להכין ל ז נ י ה לילדים היום
    אז אם אפשר כבר עכשיו ת ו ד ה!!
    קחי בחשבון שאם את לא מעלה את המתכון המדהים אני באה אם הילדים בחמש לאכול ארוחת ערב.
    עשיתי מרק תפוחי אדמה לפי המתכון של אמא ל י ג ה!!!!!!!

    אהבתי

    • romi's cookies 10 בינואר 2012 בשעה 6:07 pm Reply

      אחותי המקסימה והיקרה, אין עלייך בפירגון ובאהבה. את יודעת שזה הדדי.
      בכל מקרה רציתי לבקש שתפסיקי בבקשה לאיים עליי, את יודעת שאני נהנית לארח אותך ואת הילדים המקסימים שלך אז בבקשה… בלי איומים. ואם כבר לאיים לפחות תממשי את האיום….
      ולסיום… איך יצאה הלזניה?? טובה?
      (כנראה שבכל זאת האיום הצליח לך… חחח)

      אהבתי

  2. Eilonvi 14 בינואר 2012 בשעה 1:43 pm Reply

    הממ סבתא שלי היתה עושה כאלו! מעדן…:)

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: