עוף עם תפוחי אדמה בתנור

 
מסורת שהונהגה אצלנו במשפחה,  עוד מהתקופה בה אני ואחותי היינו ילדות קטנות, ארוחת ערב משפחתית ביום שישי,  עם קידוש וברכות, חובה.
בזמנו זה הסתכם במשפחה מצומצמת, ההורים שלי אחותי ואני, היום אחרי שנוספו לנו פרטנרים וזאטוטים והמשפחה גדלה (בלי עין הרע, חמסה חמסה, שום שמיר ושמן זית) לא ויתרנו על המסורת המדהימה הזאת והיא ממשיכה בשינוי קל, שנקבע על ידינו הבנות לבית משפחת כהן (שם המשפחה המקורי שלנו), כל שבוע אחת אחרת מארחת.
אתם יכולים לתאר לעצמך איזו פייסטה זאת? הזדמנות להפתיע כל פעם מחדש במשהו מיוחד.
כמובן שיש את הדברים הבסיסיים שהם חובה לארוחת הערב, הדגים המבושלים והחריפים אש של אמא שלי, העוף עם תפוחי האדמה בתנור, האורז שבעלי לא יכול בלעדיו, וסלטים שונים.
ועכשיו אפשר להתחיל ולהשתגע, פעם זה צלי בקר בתנור, פעם זה קציצות מבושלות ברוטב אדום, לפעמים זה בליווי אפונה לפעמים בליווי שעועית, בקיץ כאשר אוכלים מאוחר תמיד יש פלטת טוגנים לפני (פסטלים, סיגרים, כרובית מטוגנת,  עוף בטמפורה) וכמובן סלטים… אויש הסלטים, כל כך טעימים, אבל זה יפורסם בפוסט אחר.
 היום אני אתן את המתכון של העוף עם תפוחי האדמה בתנור, מתכון ששודרג  ושודרג משנה לשנה עד למעמד שבו הוא נמצא היום, במרכז השולחן.
 
עוף עם תפוחי אדמה בגריל
 
החומרים:
 
4 כרעיים (אפשר להפריד בין הרגליים לירכיים לא חייב)
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 בצלים חתוכים לרבעים
5 שיני שום
צרור קטן של עלי  פטרוזיליה
3 כפות גדושות פפריקה
2 כפות גדושות מרק עוף
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כף מלח
3 כפות שמן
¼ כוס מים
 
 
אופן ההכנה:
 
מחלקים את הכרעיים לשני חלקים רגליים וירכיים שוטפים היטב ושמים בקערה בצד.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם  לקוביות בינוניות, מניחים בקערה.  קולפים את הבצלים חותכים לרבעים ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
קולפים את השום חותכים את שיני השום לחצי  (אפשר להכניס את השיניים שלמות) ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
 
בקערה נפרדת מערבבים פפריקה, מרק עוף, כורכום, פלפל שחור, מלח, שמן מים ואת עלי הפטרוזיליה קצוצים דק דק.
 
טובלים כל אחד מחלקי העוף ברוטב ומצפים היטב היטב שיהיה מכוסה מכל הכיוונים, מניחים בצד.
את תפוחי האדמה, הבצלים ושיני השום שופכים לתוך הרוטב שנשאר  ומערבבים היטב עד שהכל מכוסה ברוטב.
 
מצפים תבנית אפייה או תבנית פיירקס רחבה או כל תבנית אחרת שבה רוצים לאפות את העוף בנייר אפייה, שופכים את תערובת תפוחי האדמה פנימה, משטחים על התבנית ומסדרים מעל את העופות המתובלים.
 
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כשעה וחצי.
לאחר חצי שעה של אפייה יש להפוך את העוף על מנת שלא ישחים ויתייבש.
לאחר שעה אפייה לכסות את העוף בנייר כסף ולהשאיר לעוד חצי שעה עד שהעוף נאפה לחלוטין.
 
להוציא מהתנור ולהגיש.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

5 מחשבות על “עוף עם תפוחי אדמה בתנור

  1. b,h 31 במרץ 2013 בשעה 3:26 pm Reply

    נראה נהדר.אבל למה את לא מכסה את התבנית מההתחלה ורק אחרי שעה מורידה את הכיסוי?תודה

    אהבתי

    • romi's cookies 31 במרץ 2013 בשעה 3:37 pm Reply

      אין ספק זאת גם אופציה, אבל הילדים שלי מעדיפים את העוף קצת קריספי וכשאני אופה אותו קודם בתנור העור הופך קריספי ואחר כך כשאני מכסה זה שומר על הלחות. כשאני קודם מכסה ואחר כך אופה בלי כיסוי הוא יוצא יבש לצערי.

      אהבתי

  2. ענתי 18 ביוני 2013 בשעה 3:42 am Reply

    היי בוקר אור -רציתי להודות לך ע מתכון הזה. יצא טעים רך ועסיסי ולא יבש.סוף סוף ,העוף יצא עסיסי.הכנתי ממש כפי שרשמת -כולל הקטע של האפיה בתנור -שאת מכסה רק בחצי השעה האחרונה.מאמצת את המתכון.תודה

    אהבתי

  3. ענת 18 ביוני 2013 בשעה 5:27 am Reply

    בוקר אור.רשמתי לך תגובה בבוקר ומשום
    מה היא לא רשומה.
    תודה רבה על מתכון העוף-סוף סוף יצא לי
    עוף עסיסי וטעים ולא יבש.
    עשיתי כפי שרשמת עם הנייר כסף ואכן צדקת
    תודה ויום מקסים

    אהבתי

    • romi's cookies 18 ביוני 2013 בשעה 5:34 am Reply

      בוקר טוב ענת, כמה אני מאושרת לדעת שיצא לך עוף עסיסי וטעים. זה נהדר לשמוע ומרגש ממש. מאחלת לך המשך יום מקסים ומהנה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: