דונאטס – סופגניה אמריקאית (מרוקאית) עם חור באמצע.

מתכונים לחנוכה 
 
סופגניה, כמו ספינג' עם כמה הבדלים קטנים קטנים,  הספינג' הוא מרוקאי הדונאטס הוא אמריקאי, על הספינג' שמים סוכר על הדונאטס שמים אבקת סוכר ומים, יש עוד כמה שינויים במרכיבים אבל תכל'ס לא נעים להגיד לא הצליח לאמריקאים הדונאטס של המרוקאים הרבה יותר טעים….
ובכל זאת,איך אפשר לא להכין את הסופגניה הנהדרת הזאת לצד הספינג'??  נכון, אי אפשר.
רק שהפעם אני יעשה משהו שבדרך כלל אני לא עושה, אני יעלה את המתכון ורק אחר כך את התמונות, כי תודו בזה חברים  ערב חג חנוכה היום  ואי אפשר בלי סופגניות, ספינג', לביבות, דונאטס, ועוד מיני מטוגנים… ואני באמת לא יכולה להשאיר אתכם בלי המתכון המדהים הזה.
 אבל אני מבטיחה תמונות נהדרות יותר מאוחר…
 
סופגניות לחנוכה 
 
דונאטס אמריקאים:
 
 
החומרים:
 
4 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
1 כוס רוויון
 
אופן ההכנה:
 
לערבב את כל החומרים ביחד עד שנוצר בצק אחיד, להכניס למקרר לקירור לשעה.
 
בסיר בינוני עמוק למלא שליש מגובה הסיר בשמן . להביא את השמן לרתיחה.
במקביל לרדד את הבצק לעלה בעובי של ס"מ וחצי, לקרוץ בעזרת כוס רחבה עיגולים ובעזרת כוס קטנה יותר לקרוץ במרכז העיגולים עיגול נוסף.
את בסיס העיגול להסיר, את העיגול החיצוני להכניס לתוך הסיר עם השמן הרותח ולטגן היטב כ – 2 דקות מכל כיוון.
כמו שכבר הצעתי במתכונים קודמים, עדיף לבדוק את השמן קודם, לטגן סופגניה אחת ולראות שהיא יצאה אפויה גם מבפנים, אם השמן יהיה חם מידי הסופגניה תאפה מבחוץ ותשאר נוזלית מבפנים, אם השמן קר מידי ייקח הרבה זמן עד שהסופגניה תאפה והשמן יישרף בינתיים.
 
מהבצק שנותר לקרוץ שוב עיגולים ולהכין דונאטס נוספים.
 
להניח את הדונאטס על צלחת עם נייר סופג כדי שכל השמן ייספג.
 
אפשר לצפות את הדונאטס בגלזורות טעימות וצבעוניות, בתערובת של סוכר וקינמון, גנאש שוקולד לבן מריר או חלב, אגוזים, קוקוס ועוד אין ספור ציפויים לטעמכם האישי.
 
 
ציפוי גלזורה וניל (כמו שמראים בסרטים)
 
החומרים:
¼ כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
 
בסיר קטן לחמם את החלב ותמצית הוניל (לא להביא לרתיחה) להוסיף את אבקת הסוכר ולערבב עד שאבקת הסוכר נמסה לגמרי ונוצרת גלזורה חלקה ומבריקה.
 
להעביר את הגלזורה לקערה ולהניח את הקערה מעל סיר עם מים חמים כדי שהגלזורה לא תתקשה.
 
לטבול את הסופגניות ולהניח בצלחת על נייר סופג עד שייתייבשו. אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות, קוקוס, אגוזים שבורים, או כל דבר אחר כיד הדמיון החופשית. השמיים הם הגבול.
 
בשביל ציפויים בצבעים, ניתן להוסיף לגלזורה מעט צבע מאכל.
 
וכמו שהבטחתי, יותר מאוחר היום יהיו גם תמונות.

מתויג:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: