ממרח שום שמיר

 
בדרך כלל באירועים אחותי אחראית על הלחם עם השום והשמיר, היא מכינה ממרח שום שמיר מורחת אותו על הלחם ומכניסה לתנור, עוד לפני שמתחילים לאכול הריח כבר פותח את כל התיאבון, תוסיפו את העובדה שזה בעצם מאכל פרווה ויש לכם כוכב על השולחן.
לעומת זאת  אצלי מככבת החמאת שום שמיר, שוב, עוד מעדן פשוט וטעים, בשתי דקות של עבודה יוצא ממרח מדהים, שכל מה שנשאר זה למרוח אותו על לחם טרי וחם, או על טוסטים של חלה טריה וחמה בארוחת בוקר של יום שבת לצד ירקות וגבינות.
 
 
 
 חמאת שום שמיר:
 
החומרים:
 
10 גבעולי שמיר
4 שיני שום
מלח
100 גרם חמאה ללא מלח
 
אופן ההכנה:
 
להמיס את החמאה לטמפרטורת החדר.
לקצוץ את השמיר דק דק ולכתוש את השום, להוסיף את השמיר והשום לחמאה ולתבל במלח לערבב היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
לאחסן במקרר.
 
 
 
 

מתויג:

4 מחשבות על “ממרח שום שמיר

  1. irisys 1 בנובמבר 2011 בשעה 7:21 am Reply

    חמאה- פרווה?

    אהבתי

    • romi's cookies 1 בנובמבר 2011 בשעה 10:41 am Reply

      לא, מצטערת אם נוצר בילבול, ציינתי רק את העובדה שאחותי מכינה ממרח ללא חמאה והוא פרווה, הממרח שאני מכינה הוא חלבי.
      הממרח הפרווה הוא שמיר חתוך גס, שום חתוך גס, שמן זית, לערבב הכל ביחד למרוח על פרוסות ולהכניס לתנור.

      אהבתי

  2. Christina Pinchuk-olebu 1 בנובמבר 2011 בשעה 8:05 am Reply

    אהבתי..קלי קלות..אנסה בהחלט!

    אהבתי

    • romi's cookies 1 בנובמבר 2011 בשעה 10:43 am Reply

      אני שמחה שאהבת ואשמח לשמוע את דעתך לאחר שתנסי, פירסמתי היום עוד מתכון ללבנה שגם הוא נכנס בהחלט לקטגוריית הפשוט טעים, אז תעיפי מבט, ובהצלחה.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: