בדרך כלל באירועים אחותי אחראית על הלחם עם השום והשמיר, היא מכינה ממרח שום שמיר מורחת אותו על הלחם ומכניסה לתנור, עוד לפני שמתחילים לאכול הריח כבר פותח את כל התיאבון, תוסיפו את העובדה שזה בעצם מאכל פרווה ויש לכם כוכב על השולחן.
לעומת זאת אצלי מככבת החמאת שום שמיר, שוב, עוד מעדן פשוט וטעים, בשתי דקות של עבודה יוצא ממרח מדהים, שכל מה שנשאר זה למרוח אותו על לחם טרי וחם, או על טוסטים של חלה טריה וחמה בארוחת בוקר של יום שבת לצד ירקות וגבינות.
חמאת שום שמיר:החומרים:
10 גבעולי שמיר
4 שיני שום
מלח
100 גרם חמאה ללא מלח
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה לטמפרטורת החדר.
לקצוץ את השמיר דק דק ולכתוש את השום, להוסיף את השמיר והשום לחמאה ולתבל במלח לערבב היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
לאחסן במקרר.
לא, מצטערת אם נוצר בילבול, ציינתי רק את העובדה שאחותי מכינה ממרח ללא חמאה והוא פרווה, הממרח שאני מכינה הוא חלבי.
הממרח הפרווה הוא שמיר חתוך גס, שום חתוך גס, שמן זית, לערבב הכל ביחד למרוח על פרוסות ולהכניס לתנור.
חמאה- פרווה?
אהבתיאהבתי
לא, מצטערת אם נוצר בילבול, ציינתי רק את העובדה שאחותי מכינה ממרח ללא חמאה והוא פרווה, הממרח שאני מכינה הוא חלבי.
הממרח הפרווה הוא שמיר חתוך גס, שום חתוך גס, שמן זית, לערבב הכל ביחד למרוח על פרוסות ולהכניס לתנור.
אהבתיאהבתי
אהבתי..קלי קלות..אנסה בהחלט!
אהבתיאהבתי
אני שמחה שאהבת ואשמח לשמוע את דעתך לאחר שתנסי, פירסמתי היום עוד מתכון ללבנה שגם הוא נכנס בהחלט לקטגוריית הפשוט טעים, אז תעיפי מבט, ובהצלחה.
אהבתיאהבתי