תפוחי אדמה בשמן זית שום ועשבי תיבול

 
אחת התוספות המועדפות על הילדים שלי זה תפוחי אדמה ועדיף בתור צ'יפס ולא סתם צ'יפס, אלא צ'יפס שמטוגן בתוך שמן עמוק. אבל מה, צ'יפס כזה אפשר להכין פעם בשבוע כי כמו שכבר ציינתי פעם בבלוג זה לא הכי בריא.
וזה מביא אותנו לפוסט של היום, אני יכולה לספר לכם שהילדים שלי למשל לא אוהבים פירה, תפוח אדמה בצורת מחית לא עושה להם את זה.
לעומת זאת תפוח אדמה אפוי בתנור על זה יש כבר מה לדבר. כמובן שהמועדף זה תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות מתובל היטב כשהוא מגיע בתבנית ליד עוף עסיסי, אבל אתם יודעים מה, הצלחתי גם לשכנע לתפוח אדמה מתובל בעשבי תיבול שום ושמן זית, תשאלו איך? פשוט מאוד, עם הריח בא התיאבון ומי יכול לעמוד בפני ניחוח של עשבי תיבול שום ושמן זית??
 
תפוחי אדמה בשמן זית שום ועשבי תיבול
 
החומרים:
 
6-7 תפוחי אדמה בינוניים (לא קלופים)
10 שיני שום
2 כפות מרק עוף
מלח
עשבי תיבול קצוצים דק
שמן זית
 
אופן ההכנה:
 
לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לחצי, לחתוך כל חצי ל – 3 ולהניח בקערה.
לחתוך את שיני השום גס ולהוסיף לתפוחי אדמה.
לקצוץ את עשבי התיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה, בזיליקום, רוזמרין) ולהוסיף לקערה.
לשפוך מעל תפוחי האדמה שמן זית ולתבל במרק עוף ומלח לערבב את הכל, להניח בתבנית אפייה ולאפות בתנור בחום של 160 מעלות כשעה או עד שהתפוחי אדמה זהובים ורכים. (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

2 מחשבות על “תפוחי אדמה בשמן זית שום ועשבי תיבול

  1. Dani Cohen 2 בנובמבר 2011 בשעה 9:29 am Reply

    sabroso !!!!!!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: