קרואסונים במילוי שוקולד

 
 
ריחות של אפייה זוהי אחת הכותרות של האתר שלי, ובאמת אחת החוויות המדהימות של החיים זה להתעורר בבוקר לריח של אפייה,  כשכל הבית מתמלא בריח של רולדות שמרים קטנטנות מגולגלות בשוקולד קקאו וקינמון,  ביחד עם נס קפה, קפה או כוס קקאו חם, אלו מבחינתי זיכרונות לחיים.
כבר עם ההתמתחות הראשונה תוך כדי הפיהוק של הבוקר אני שומעת את הילדים בחדרים, "ואוו אמא איזה ריח טוב… מה הכנת?" וזה חברים שווה הכל.
לא צריך בוקר טוב, לא צריך כלום רק המחשבה על כך שהילדים התעוררו עם הרגשה של משהו טוב באוויר עושה לי את היום.
אתם יודעים מה , אני לא מדברת ספציפית על להתעורר בבוקר לריח של אפייה, אפילו במהלך היום  כשהילדים עסוקים בחדרים,  ובבית  נאפה משהו טעים הריח של אפייה  שמזדחל לו לאט לאט לחדרים וממלא את הבית מבטיח שהם יגיחו מהחדרים ויבואו למטבח, שם כבר תחכה להם כוס קקאו טובה עם מאפה חם ליד.
 
 
 קרואסונים במילוי שוקולד וקינמון
 
החומרים:
 
לבצק:
 
3-4 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 כפיות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
 
למילוי קקאו:
50 גרם חמאה מומסת (בקערה נפרדת) 
2 כפיות קינמון
1 כוס סוכר
2 כפות שוקולית
1 כף קקאו
2 כפות ממרח שוקולד
שוקולד שבור לחתיכות קטנות
 
למילוי קינמון:
 
30 גרם חמאה מומסת בקערה נפרדת
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
 
אופן ההכנה:
 
בקערה קטנה לערבב את השמרים עם מים חמים ולהניח בצד לכמה דקות.
בקערה גדולה לערבב 3 וחצי  כוסות קמח , סוכר ומלח וליצור גומה במרכז.
בכוס לערבב חצי כוס שמן עם הביצה ולשפוך למרכז תערובת הקמח, להוסיף את השמרים וללוש עד שנוצר בצק אחיד. המידה והתערובת דלילה ניתן להוסיף מעט קמח.
להניח בקערה משומנת ולכסות בניימלון נצמד למשך 20 דקות באיזור חמים.
 
להוציא את הבצק מהקערה לחבוט בו מעט וללוש אותו שוב להוצאת האויר.
לרדד את הבצק למשטח מרובע לחתוך למשולשים למרוח מעט חמאה מומסת לפזר את המילוי ולגלג לקרואסונים.
להניח בתבנית אפייה על נייר אפיה למשך 45 דקות במרווחים של כ – 3 ס"מ אחד מהשני ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
הקרואסונים מוכנים כאשר הם זהובים.
 
 
 
 
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

10 מחשבות על “קרואסונים במילוי שוקולד

  1. עודד 26 באוקטובר 2011 בשעה 8:56 am Reply

    לא נעים לומר אחרי הוראות ההכנה המפורטות, אבל מי שרוצה להקל על החיים יכול לקנות בצק שמרים מוכן, לחתוך למשולשים, למרוח נוטלה, להתפיח 40 דקות, למרוח ביצה ולתנור ל 15-20 דקות, יוצא מעולה, טעים ומלא מחמאות.

    אהבתי

    • romi's cookies 26 באוקטובר 2011 בשעה 9:17 am Reply

      ממרח נוטלה זה אחת האהבות הגדולות שלי בחיים, ואם יש לך עוד מתכון מלבד זה שפירסמת כאן עם ממרח נוטלה אני אשמח מאוד. 🙂
      נ.ב.
      אפשר גם פשוט להכנס למאפייה לקנות קרואסונים וגם יוצא טעים מעולה ומלא מחמאות.

      אהבתי

  2. יעלי 31 באוקטובר 2011 בשעה 3:27 pm Reply

    היי רומי,
    כמעריצה מושבעת של בצקי שמרים למיניהם…הייתי חייבת לנסות.
    יצא מדהים מדהים מדהים.
    הבצק פשוט, רך, משתף פעולה והכי חשוב- אלה שנשארו עד הבוקר – היו רכים וטריים.

    שאפו!!!!

    אהבתי

    • romi's cookies 1 בנובמבר 2011 בשעה 10:45 am Reply

      תודה רבה, אני עדיין מתרגשת כאשר אני מקבלת תגובות כאלה, אשתדל לפרסם עוד מתכונים מיוחדים עם בצקי שמרים.

      אהבתי

  3. עליזה-דוד אביגזר 9 בנובמבר 2012 בשעה 1:24 pm Reply

    יצא לי מעולה כול הכבוד ממש כרגע גמרתי לאפות אותם

    אהבתי

    • romi's cookies 12 בנובמבר 2012 בשעה 9:36 am Reply

      איזה כיף לשמוע, אני נהנית להכין אותן לשבת.

      אהבתי

  4. בר 31 בינואר 2013 בשעה 12:01 am Reply

    הבצק לא תפח לי אני עדיין יכולה להשתמש בו ?

    אהבתי

    • romi's cookies 31 בינואר 2013 בשעה 11:05 am Reply

      כן, בהחלט, בתנור הם יקבלו תפיחונת קטנה ועדיין ייצאו טעימות מאוד.

      אהבתי

      • יסמין 25 ביוני 2013 בשעה 9:30 am

        יש לי שמרי ת כמה להוסיף למתכון הזה?

        אהבתי

      • romi's cookies 25 ביוני 2013 בשעה 10:12 am

        היי יסמין, תוסיפי 6 כפיות שמרית במקום 2 כפיות שמרים יבשים. היחס הוא 1:3 כלומר פי 3 שמרים טריים מהכמות של שמרים יבשים שרשומה במתכון.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: