עוגיות שושנים מדהימות

 
תסתכלו על התמונה למעלה ותגידו בעצמכם? נכון שהעוגיות האלה נותנות חשק להכין קפה, לשבת ולנשנש את כל הקערה? (מה שבדרך כלל קורה לי) .
לפני שהתחלתי עם האפייה, כל פעם שהייתי נכנסת לאיזה קונדיטוריה העוגיות האלו היו חובה, לא היה מצב שאני יצא משם בלי עוגיות שושנים, בלי עוגיות מכונה מרוקאיות ובלי עוגת גוגלהוף, (ציינתי כבר שאני אוהבת מתוק נכון?) בכל אופן יום אחד קיבלתי מתכון מחברה טובה שהכותרת שלו היתה "עוגיות וניל מדהימות" שהבטיחה שהמתכון שלה הוא מתכון לעוגיות מדהימות והוא הצלחה. האמת, המתכון  שכב אצלי במגירה במשך חודשים בלי שידעתי לקשר שזה בעצם מתכון לעוגיות שושנים,   להגיד לכם שהיא טעתה? המינונים היו בדיוק,  הטעם של הבצק הדק עם קצף הוניל…טוב  צריך לטעום כדי להבין, אז נסו ותראו, אני מזהירה מראש העוגיות ממכרות וזה מסוג המתכונים ששומרים לתמיד.
 
 
עוגיות שושנים מדהימות:
 
החומרים לבצק:
 
1 חב' מרגרינה
1 גביע אשל
3 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים (החלבונים משמנים למילוי)
½3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
 
למילוי:
 
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל להקציף את המרגרינה והאשל עד לקבלת בצק אחיד, להוסיף את החלמונים, הקמח ואבקת האפייה ולהמשיך לערבב עד שנוצר בצק אחיד.
במידה והבצק נדבק לאצבעות ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף אחיד להוסיף בהדרגה את הסוכר ולבסוף את אבקת הפודינג.
 
לחלק את הבצק ל – 4, לרדד כל אחד מהחלקים למשטח מלבני למרוח את תערובת הפודינג ולגלגל עד לקבלת רולדה.
לפרוס לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי ולהניח בתבנית כאשר החלק עם הקרם כלפי מעלה.
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
 
 
 

20 תגובות הוסף תגובה

  1. pninit הגיב:

    הי

    האם בכוונה רשמת מרגרינה או שאפשר להשתמש בחמאה. יש מתכון לקרין גורן לעוגיות מרוקאיות שהיא מדגישה להשתמש במרגרינה

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      בפעמים הקודמות כשהכנתי את העוגיות השתמשתי בחמאה, הפעם בלי לשים לב השתמשתי במרגרינה ויצא מעולה. הטעם של הווניל די משתלט כאן על העוגיה אז אין הרבה הבדל בשימוש בין החמאה למרגרינה.

      אהבתי

    2. כוכבה אשכנזי הגיב:

      האם אני יכולה להשתמש במיץ תפוזים במקום אשל לעשות אותו פרווה

      אהבתי

      1. romi's cookies הגיב:

        מיץ תפוזים דליל יותר מאשר אשל, אפשר לנסות, אני עוד לא ניסיתי. אולי אפשר להוסיף עוד מעט קמח כדי לאזן.

        אהבתי

    3. אסתר אמונה הגיב:

      שלום! נראה טוב. אך אנחנו נרתעים משימוש במרגרינה בבית, ואני רוצה את זה פרווה. זה יהיה ממש נורא לעשות את זה עם שמן??

      אהבתי

      1. romi's cookies הגיב:

        האמת לא ניסיתי עם שמן לפי דעתי משהו במרקם יהרוס את הבצק. אבל אפשר לנסות ולהוסיף עוד קצת קמח.

        אהבתי

  2. בילי הגיב:

    היי, עשיתי ויצאו מדהימות… היה רגע בו המרגרינה והאשל לא התחברו והייתי בטוחה שלא יצא מזה כלום אך לאחר שהוספתי את הקמח הכל התאחד לבצק נעים ושתענוג לעבוד איתו. 2 שאלות:
    1. יש עוד מליות שאפשר להכין עם הבצק המדהים הזה?
    2. לאחר יום הן הרגישו קצת פחות טריות והיות ואני אוהבת להכין בכמויות רציתי לדעת אם יש דרך נכונה לאחסן אותן.

    תודה על אתר מתוק וטעים

    בילי

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      היי בילי, מנסיון להוסיף לקרם וניל שוקולד צ'יפס משדרג את העוגייה. לא ניסיתי עם מליות אחרות, נתת לי רעיון, אנסה ואפרסם תוצאות 🙂
      לגבי האיחסון, אני מאחסנת בכלי אטום וזה שומר על טריות עד שבוע ימים.
      תודה על המחמאות על האתר, ריגשת אותי מאוד.
      שיהיה המשך יום מקסים, לימור.

      אהבתי

  3. דפנה הגיב:

    איחסון העוגיות האלה במקפיא הם מוצלחות ביותר! להוציא ולאכול אפילו יותר טעים..

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      נכון מאוד, יוצאות קצפיות קרנצ'יות וטעימות.

      אהבתי

  4. מיה הגיב:

    כמה עוגיות זה יוצא ?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      בוקר טוב, מהכמות הזאת, בערך 40 עוגיות. שתהיה שבת מקסימה.

      אהבתי

  5. חנדי הגיב:

    דודה שלי, שהשנה היא בת 90 נהגה להכין את העוגיות האלו כשהיינו ילדים! (אני בת 66!) הזכרת לי נשכחות, ואני נכנסת למטבח להכין!!

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      בוקר טוב לך, המטרה באמת הייתה לצאת קצת מהשיגרה ולחפש משהו מיוחד, אם תצליחי להשיג את המתכון מדודה שלך זה יהיה מדהים, אני אשמח להכין ולפרסם עם הקדשה. המתכונים הישנים לפי דעתי הם הטובים ביותר. אם תכיני, תספרי לי איך היה.. שיהיה בינתיים יום מקסים חג שמח ושבת מדהימה.

      אהבתי

  6. אורית הגיב:

    אין סוכר בבצק?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      בוקר טוב יקירתי, לא אין סוכר בבצק, המרנג מכיל כוס סוכר ופודינג וניל, זה מתוק מספיק. תנסי ותראי.
      שיהיה המשך יום מקסים

      אהבתי

  7. כרמלה הגיב:

    אפשר לעכשיו את הרולדות יות קודם, לאחסן במקרר ולחתוך ולאפות למחרת?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      היי יקירתי, זאת בעיה לעשות את העוגיות ולהשאיר במקרר ללילה כי הקצף של הביצים הופך להיות נוזלי. אפשר להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר למשך יום או יומיים ואחר כך להכין את העוגיות, אבל לא את הקצף של הביצים.
      מאחלת שיהיה לך יום נפלא ומהנה.

      אהבתי

  8. מיטל הגיב:

    שלום תודה רבה על שיתוף המתכון ועל האתר בכלל.
    שאלה אם אני משתמשת בחמאה אני שמה 200 גרם חמאה?
    תודה

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      כן יקירתי משתמשים באותה הכמות של חמאה במתכון הספציפי הזה. בהצלחה.

      אהבתי

להגיב על אסתר אמונה לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s