עוגיות שושנים מדהימות

 
תסתכלו על התמונה למעלה ותגידו בעצמכם? נכון שהעוגיות האלה נותנות חשק להכין קפה, לשבת ולנשנש את כל הקערה? (מה שבדרך כלל קורה לי) .
לפני שהתחלתי עם האפייה, כל פעם שהייתי נכנסת לאיזה קונדיטוריה העוגיות האלו היו חובה, לא היה מצב שאני יצא משם בלי עוגיות שושנים, בלי עוגיות מכונה מרוקאיות ובלי עוגת גוגלהוף, (ציינתי כבר שאני אוהבת מתוק נכון?) בכל אופן יום אחד קיבלתי מתכון מחברה טובה שהכותרת שלו היתה "עוגיות וניל מדהימות" שהבטיחה שהמתכון שלה הוא מתכון לעוגיות מדהימות והוא הצלחה. האמת, המתכון  שכב אצלי במגירה במשך חודשים בלי שידעתי לקשר שזה בעצם מתכון לעוגיות שושנים,   להגיד לכם שהיא טעתה? המינונים היו בדיוק,  הטעם של הבצק הדק עם קצף הוניל…טוב  צריך לטעום כדי להבין, אז נסו ותראו, אני מזהירה מראש העוגיות ממכרות וזה מסוג המתכונים ששומרים לתמיד.
 
 
עוגיות שושנים מדהימות:
 
החומרים לבצק:
 
1 חב' מרגרינה
1 גביע אשל
3 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים (החלבונים משמנים למילוי)
½3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
 
למילוי:
 
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל להקציף את המרגרינה והאשל עד לקבלת בצק אחיד, להוסיף את החלמונים, הקמח ואבקת האפייה ולהמשיך לערבב עד שנוצר בצק אחיד.
במידה והבצק נדבק לאצבעות ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף אחיד להוסיף בהדרגה את הסוכר ולבסוף את אבקת הפודינג.
 
לחלק את הבצק ל – 4, לרדד כל אחד מהחלקים למשטח מלבני למרוח את תערובת הפודינג ולגלגל עד לקבלת רולדה.
לפרוס לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי ולהניח בתבנית כאשר החלק עם הקרם כלפי מעלה.
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
 
 
 

20 מחשבות על “עוגיות שושנים מדהימות

    1. בפעמים הקודמות כשהכנתי את העוגיות השתמשתי בחמאה, הפעם בלי לשים לב השתמשתי במרגרינה ויצא מעולה. הטעם של הווניל די משתלט כאן על העוגיה אז אין הרבה הבדל בשימוש בין החמאה למרגרינה.

      אהבתי

  1. בילי

    היי, עשיתי ויצאו מדהימות… היה רגע בו המרגרינה והאשל לא התחברו והייתי בטוחה שלא יצא מזה כלום אך לאחר שהוספתי את הקמח הכל התאחד לבצק נעים ושתענוג לעבוד איתו. 2 שאלות:
    1. יש עוד מליות שאפשר להכין עם הבצק המדהים הזה?
    2. לאחר יום הן הרגישו קצת פחות טריות והיות ואני אוהבת להכין בכמויות רציתי לדעת אם יש דרך נכונה לאחסן אותן.

    תודה על אתר מתוק וטעים

    בילי

    אהבתי

    1. היי בילי, מנסיון להוסיף לקרם וניל שוקולד צ'יפס משדרג את העוגייה. לא ניסיתי עם מליות אחרות, נתת לי רעיון, אנסה ואפרסם תוצאות 🙂
      לגבי האיחסון, אני מאחסנת בכלי אטום וזה שומר על טריות עד שבוע ימים.
      תודה על המחמאות על האתר, ריגשת אותי מאוד.
      שיהיה המשך יום מקסים, לימור.

      אהבתי

    1. בוקר טוב לך, המטרה באמת הייתה לצאת קצת מהשיגרה ולחפש משהו מיוחד, אם תצליחי להשיג את המתכון מדודה שלך זה יהיה מדהים, אני אשמח להכין ולפרסם עם הקדשה. המתכונים הישנים לפי דעתי הם הטובים ביותר. אם תכיני, תספרי לי איך היה.. שיהיה בינתיים יום מקסים חג שמח ושבת מדהימה.

      אהבתי

    1. היי יקירתי, זאת בעיה לעשות את העוגיות ולהשאיר במקרר ללילה כי הקצף של הביצים הופך להיות נוזלי. אפשר להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר למשך יום או יומיים ואחר כך להכין את העוגיות, אבל לא את הקצף של הביצים.
      מאחלת שיהיה לך יום נפלא ומהנה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s