ריבת תפוזים חלומית של אמא שלי

 
ריבת התפוזים החלומית של אמא שלי, טעם של ילדות, של מימונה, של אירועים מיוחדים או אפילו כשסתם בא משהו ממש אבל ממש טעים בפה.
 
שנייה לפני שהחורף מגיע זה הזמן להפנות את תשומת לב כולכם לפירות ההדר בכלל ולתפוזים בפרט, וזה הזמן המתאים ביותר להכין את ריבת התפוזים החלומית הזאת.
עכשיו, תשאלו למה אני שדווקא דוגלת בחיסכון ולקנות בסוף עונה ממליצה על קניית התפוזים בתחילת העונה?!
טוב התשובה היא פשוטה מאוד דווקא התפוזים העסיסיים, הגדולים והשופעים של תחילת העונה הם המתאימים ביותר לריבה.
 
אז בלי למשוך אתכם יותר מידי הנה המתכון, תשומת לבכם לכך שאת הריבה הזאת מתחילים להכין יום לפני,  ובהמשך גם עצה מדהימה לניצול מקסימלי של התפוז.
 
החומרים:
 
1 ק"ג תפוזים  גדולים ועסיסיים.
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
½ כוס מיץ לימון טרי
מקלות קינמון
 
אופן ההכנה:
 
לגרד את קליפת התפוזים.
לחורר מספר חורים בתפוז עם מזלג ולהשרות אותם ללילה במים.
להכניס את התפוזים לסיר מלא מים להביא לרתיחה ולשפוך את המים, לחזור על הפעולה כפעמיים שלוש עד לשלב שבו המים נטולים מצבע כתום.
 
להניח את התפוזים בצד.
 
להרתיח 1 ק"ג סוכר עם 2 כוסות מים על אש קטנה עד שנהיה סירופ, להוסיף את מיץ הלימון ומקלות הקינמון ולערבב מספר דקות.
לחצות את התפוזים ל – 4 פלחים גדולים ולהוסיף אותם לסיר, לבשל על אש קטנה עד שהתפוזים משחימים ומקבלים מראה של זהב כהה.
דרך נוספת לבדוק אם הריבה מוכנה היא כל כמה דקות לקחת קצת מהנוזל בכף, להניח לו להצטנן ולבדוק שהוא עדיין נשאר נוזלי ולא הופך לצמיגי מידי, ברגע שהנוזל הופך לצמיגי להסיר מיד מהאש.
 
לכבות את האש לצנן ולהגיש.
 
 
עכשיו לעצה: את קליפת התפוזים שגירדתם ניתן לאחסן בכלי אטום במקפיא ולהשתמש בה במהלך השנה כתוספת לעוגות ועוגיות.
 
 
הצעת הגשה:
 
לקצוץ פיסטוקים, אגוזי פקאן מסוכרים, אגוזי לוז, אגוזי מלך, לחתוך את פלחי התפוזים לאורכם ולגלגל אותם לשבלולים, לנעוץ בכל שבלו קיסם על מנת שלא יפתחו ולדר בצלחת הגשה, את הרוטב של ריבת התפוז לזלף על התפוזים ולפזר את תערובת האגוזים….
 
להגיש, להתרווח ולהנות מהמחאות….
 
אולי תתעניינו גם:
ריבת תאנים מיובשות
ריבת תות שדה

מתויג:

9 מחשבות על “ריבת תפוזים חלומית של אמא שלי

  1. MIRISHELLY@GIMAIL.COM 8 באפריל 2012 בשעה 4:27 pm Reply

    הכנתי את ריבת התפוזים כמו שאומרים חבל"ז תודה על המתכון באמת [כמו של אימא]

    אהבתי

    • romi's cookies 9 באפריל 2012 בשעה 2:32 pm Reply

      איזה יופי, תהני, שיהיה המשך חג שמח כשר ומהנה.

      אהבתי

  2. מומלצי הבלוגוספירה של א. 23 בנובמבר 2013 בשעה 7:45 am Reply

    גם אמא שלי עושה כזו קונפיטורה בדיוק. שמחה על המתכון כאן. מומלץ אצלי
    אסתי

    אהבתי

  3. Natasha Biryukov 11 בינואר 2015 בשעה 5:08 am Reply

    שלום,המתכון נראה מעולה והייתי רוצה להכין את הריבה. רק יש לי שאלה קטנה: במתכון רשום שצריך לגרד קליפה, אבל בתמונה נראה שהקליפה עדיין על התפוזים. צריך באמת לגרד ועד איזה רמה?

    אהבתי

    • romi's cookies 25 בינואר 2015 בשעה 7:57 am Reply

      שלום לך נטשה, מצטערת שלקח לי כל כך הרבה זמן להשיב, כן יקירתי, צריך לקלף את הקליפה כי התפוזים יוצאים מרים אם משאירים את הקליפה, בתמונה הקליפה מגורדת לא מקולפת, אני משתמשת בקליפת התפוזים המגורדת לעוגות אז אני מנצלת את התפוזים גם לריבות וגם לעוגות😉.
      אם תכיני, אשמח אם תשתפתי איך יצא, ואם תשלחי תמונה, אשתף אותה באתר. שיהיה יום נפלא, לימור.

      אהבתי

  4. לינדה ירקוני 6 בפברואר 2015 בשעה 11:43 am Reply

    וואלה נדלקתי ! אני אכין מחר ו וואו…וואו…..כמו שאומרים המרוקנים (אבותי) אם לא מצליח לי !!

    אהבתי

    • romi's cookies 8 בפברואר 2015 בשעה 6:05 am Reply

      חחחח איזה חמודה, אין סיבה שלא יצליח, היא פשוטה, וטעימה בטירוף. העיקר.. תשתפי בתמונה!!! ובהצלחה. בטוחה שיצליח ויהיה שוס.
      שיהיה יום מקסים, לימור.

      אהבתי

  5. מיכל 12 באוגוסט 2015 בשעה 9:37 am Reply

    שלום לך לימור,
    ראשית הבלוג שלך מאד יפה ומאיר עניים .
    אנירוצה לדעת מדוע להרתיח את התפוזים במים האין פעולה זוגורמת לטעמים הטבעיים של התפוז להעלם?
    תודה
    מיכל.

    אהבתי

    • romi's cookies 16 באוגוסט 2015 בשעה 5:45 am Reply

      היי מיכל, תודה רבה על הפירגון, אף פעם לא מפסיק לרגש אותי, שמחה מאוד שאהבת.
      לגבי התפוזים, מרתיחים את התפוזים שלמים במים כדי להוציא את המרירות שלהם, הטעם של התפוזים לא נפגם והם שומרים על הטעם הטבעי שלהם.
      מעבר לזה, במידה והתפוזים מרוססים או מכוסים בשכבת דונג ההרתחה עוזרת לחיטוי.
      מקווה שעזרתי, שיהיה יום מקסים ושבוע נפלא.
      לימור

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: