דובדבנים

 
דובדבנים, דובדבנים, דובדבנים, אוף כמה טעם בכדור פרי כזה קטן, ממש כמו יום הולדת חבל שזה בא רק פעם בשנה וצריך להיפרד מהם בעצב רב עד לשנה הבאה.
או ש… בעצם לא, לא חייב להיפרד מהם עד לשנה הבאה, גיליתי דרך שמאפשרת לי להנות מדובדבנים במהלך כל  השנה, טיפל'ה עבודה זה כל מה שצריך, וכמובן המון המון רצון וחשק.
אז חמש דקות לפני שנגמרת עונת הדובדבנים  ולפני שנצטרך להיפרד מהם בעצב רב עד לשנה הבאה הלכתי לי וקניתי כמות נכבדה,  והאמת במחיר שזה נמכר השנה לקילו זה שווה את ההשקעה.
בכל אופן, קניתי כמה קילוגרמים טובים של דובדבנים וניגשתי לעבודה.
חרצתי את החרצנים, חלק מהדובדבנים השתמשתי לפאי דובדבנים, חלק פשוט פיזרתי על מגש הכנסתי למקפיא ואחרי שעה בערך כשזה קפא הכנסתי לשקיות אטומות והקפאתי מחלק מהדובדבנים הכנתי שימורי דובדבנים בליקר. תענוג עילאי להוסיף לשוקולד, עוגות, גלידות…
ומה שנשאר…. אווו… זאת כבר גולת הכותרת עם זה הכנתי קאפקייקס שוקולד עם דובדבנים, קאפקייקס רטובים, עסיסיים, עם שוקולד נוזלי ודובדבנים בליקר, מזכיר את השוקולד MON CHERI האגדי.
 
 דובדבנים משומרים ברום:
1 בקבוק רום
כוס סוכר
1 ק"ג דובדבנים
2-3 צנצנות
 
אופן ההכנה:
 
לנקות את הדובדבנים מהגבעול והחרצנים ולהשרות בסוכר כחצי שעה.
להעביר את הדובדבנים עם הסוכר לצנצנת שעברה עיקור (הסבר בהמשך) להקפיד לא למלא את הצנצנת עד הסוף  בדובדבנים אלא רק  2/3 , לשפוך את הרום על הדובדבנים עד שכל הדובדבנים מכוסים.
לאטום היטב ולשמור בקירור. אפשר להשתמש אחרי שבועיים מההכנה.
 
עיקור הצנצנות:
מרתיחים מים בסיר עמוק, מכניסים את הצנצנות עם המכסים לתוך המים הרותחים עד שהן  מכוסות.  מוציאים בזהירות בלי לגעת  בפנים הצנצנת.
ממלאים בריבה, ליקר, חמוצים או כל דבר אחר שרוצים, אוטמים ומאחסנים. (לא חייב לנקות את הצנצנת אחרי שמוצאים מהמים).
 
 
באופן אישי:
טריק נוסף שלמדתי,  שאני באופן אישי משתמשת בו וזה הוכיח את עצמו, אחרי שממלאים את הצנצנת הופכים אותה על הראש, ולמה על הראש? מסיבה פשוטה,  הפעולה הזאת  יוצרת אטימת וואקום ממש כמו במפעל.
 
בהצלחה.
 
 
דובדבנים קפואים:
 
החומרים:
דובדבנים (לא משנה כמה)
 
אופן ההכנה:
לחרוץ את החרצנים
לפזר  על תבנית מעל נייר אפייה ולהכניס למקפיא
לאחר שעתיים להעביר לשקית אטומה ולשמור במקפיא.
יכול להשמר עד שנה.
 
 
 

מתויג:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: