Homemade granola או בעברית… גרנולה ביתית

בהמשך לכתבה הראשונה שהכנתי "איך לאכול טוב ולבזבז פחות", מי שביקר בזמן האחרון בסופרמקט בטח ראה את המחירים של הגרנולה הטבעית, המחירים נעים בין 19.90 ש"ח ל – 35 ש"ח  לחבילות של 400-500 גרם, כמובן שזה תלוי בחברה, בתוספות ובתכולת השקית, כמה שהדגנים מובחרים יותר ככה המחיר גבוה יותר.
 
 אצלי שיהיו בריאים אוהבים דגנים, כל סוגי הדגנים הולך, אני אישית מנסה להחדיר להם כמה שיותר גרנולה טבעית בתוספת פירות טבעיים או
מיובשים , הכל ביחד מעורבב עם יוגורט…. תענוג.
 
החלטתי לנסות להכין דגנים בבית, קניתי את כל חומרי הגלם, עירבבתי, בישלתי, חתכתי, אפיתי, בקיצור חצי שעה השקעה ויצאו 5 צינצנות (בערך 2 וחצי ק"ג) של דגנים, טריים, טעימים, עם כל התוספות שהמשפחה שלי אוהבת בקצת פחות מ – 40 ש"ח .
 
החומרים:
 
1 וחצי כוס דבש
150 גרם חמאה ללא מלח
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
חצי כוס סוכר דמררה
כפית סוכר וניל
500 גר' גרגרי שיבולת שועל
חצי  כוס גרעיני דלעת
חצי  כוס גרעיני פשתן
חצי כוס גרעיני חמניות
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס פצפוצי אורז
1 כוס קטניות (שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, קשיו, פיסטוקים, צנוברים קלופים וקצוצים (לא חייב מהכל אפשר לערבב רק מה שאוהבים).
1 כוס צימוקים
1 כוס פירות יבשים קצוצים דק
 
אופן ההכנה:
 
בקערה גדולה ערבבו את שיבולת השועל, גרעיני דלעת, גרעיני פשתן, גרעיני חמניות, קוקוס, פצפוצי אורז, כוס קטניות.
בסיר קטן על אש בינונית בשלו את הדבש,  החמאה,  תמצית וניל,  קינמון, חצי כוס סוכר דמררה, כפית סוכר וניל, עד שהכל יימס ותתקבל תערובת חלקה.
 
בשלב זה הכינו כמה תבניות אפייה עם נייר אפייה והדליקו את התנור לחום של 180 מעלות.
 
את התערובת המומסת שיפכו לתוך הקערה עם הגרנולה וערבבו היטב עד שכל  הגרנולה תהיה מצופה.
 
תשפכו את הגרנולה על התבניות ושטחו אותן כדי שתיווצר שכבה דקה של גרנולה על כל תבנית.
 
הכניסו לתנור ל – 20 דקות אבל יש להקפיד כל כמה דקות להוציא מהתנור להפוך ולערבב  את הגרנולה אחרת היא נשרפת.
אחרי שהגרנולה מוכנה שיפכו אותה בחזרה לכלי גדול, הוסיפו את הצימוקים והפירות היבשים וערבבו.
כשהגרנולה מתקררת אחסנו אותה בצנצנות או בשקיות אטומות.
 
 
באופן אישי:
 
 
אני באופן אישי מעדיפה לחתוך קצת פירות טריים לשפוך לכוס מעל זה לפזר חצי גביע יוגורט, להוסיף את הדגנים לשפוך מעט סילאן, לכסות ביוגורט לפזר שוקולד מקופלת מרוסק ו…. זהו, מספיק לא?
חוץ מזה שגרנולה אפשר להוסיף לסלטים, לעוגיות, או פשוט לאכול אותה ככה.
 
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:

4 מחשבות על “Homemade granola או בעברית… גרנולה ביתית

  1. גרנולה ביתית 10 בדצמבר 2011 בשעה 8:15 pm Reply

    נשמע כמו מתכון טעים ופשוט להכנה,מוכרחה להתוודות שעד היום מכורה לגרנולה של תימור אבל מוכנה בהחלט לפתוח לעצמי גרנולה:)

    תודה על המתכון,

    דנה

    אהבתי

    • romi's cookies 10 בדצמבר 2011 בשעה 10:05 pm Reply

      ערב טוב דנה, לצערי לא נתקלתי עדיין בגרנולה של תימור אבל עכשיו עוררת את הסקרנות שלי ואני כבר מתחילה לבדוק איפה אפשר לקנות. לגבי המתכון חייבת להמליץ בתור מכורה אחת לשנייה הוא הולך נהדר עם יוגורט לארוחת בוקר.

      אהבתי

  2. גנרולה ביתית 24 בינואר 2012 בשעה 6:24 pm Reply

    היי רומי
    אמנם אני צפונית והיא נמכרת אצלנו במכולת השכונתית
    אך אולי תוכלי ליצור קשר באתר שלהם
    נ.ב

    הדנונה שיפרה פלאים את הטעם 🙂

    דנה.

    אהבתי

    • romi's cookies 25 בינואר 2012 בשעה 5:29 am Reply

      בוקר טוב דנה, חייבת לציין שגם אני צפונית 🙂 ולצערי הרב לא נתקלתי בגרנולה הזאת, אבל נכנסתי לאתר שלהם והאמת נראה טעיםםם מאוד, גם הדרך שהן מספרות על כל השלבים עד שהן הגיעו לשיווק מדהימה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: