שבלולי בצק עלים ממולאים בבשר

בצק עלים ממולא בבשר
בצק עלים, בשר, רטבים טעימים, שילוב מנצח ודגש על הבצק, אצלנו אוהבים בצקים: פסטות, בורקסים, מלאווחים, עוגות עוגיות הכל הכל הולך.
בעצם גם דגש על הבשר, אצלנו אוהבים גם בשר, שוב בכל דבר אפשרית, מבושל על האש אפוי בתנור בלי בצק ליד אפוי בתנור בתוך בצק, בשר בתוך כיכר לחם בקיצור גם בשר הולך.
עכשיו קחו שני דברים שאתם אוהבים שלבו אותם ביחד תתבלו קצת תוסיפו עוד כמה מרכיבים שאתם אוהבים ,  רוב הסיכויים שיצא מתכון מנצח.
 
במקרה הזה זה עבד, והנה התוצאה… וגם המתכון.
 
 
  
שבלולי בצק עלים ממולאים בבשר
 
החומרים:
 
1 חבילת בצק עלים 1 ק"ג.
750 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר עוף טחון
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
רבע כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק
5 שיני שום קלופים
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור/לבן.
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כמון
רבע כפית כרכום
1 כף אבקת מרק עוף
רוטב ברביקיו
רוטב צ'ילי
 
אופן ההכנה:
 
הפשירו את בצק העלים (יש להפשיר את בצק העלים ולהקפיד שהבצק לא נהיה רך לגמרי אלא מעט יציב כדי שניתן יהיה לעבוד איתו ולעצב אותו כרצוננו).
לחמם שמן זית במחבת על אש בינונית, כשהשמן רותח להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהבצל מזהיב.
בינתיים בקערה נפרדת לערבב את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה, שום כתוש ותבלינים.
להוסיף את התערובת לבצל המטוגן ולהמשיך לטגן עד שהבשר מתבשל היטב, במהלך הטיגון תצטרכו להפוך את הבשר כל חצי דקה בערך כדי שכולו יתבשל בצורה אחידה.
שימו לב שלא תטגנו יותר מידי, הבשר מוכן כאשר הצבע שלו הופך להיות ורוד-אפור.
שימו מסננת על קערה ושיפכו לתוכה את הבשר כדי לסנן את כל הנוזלים, אם מניחים בשר רטוב על בצק עלים קשה לעבוד עם הבצק.
חממו תנור לחום של 200 מעלות.
שטחו נייר אפייה על תבנית תנור מלבנית.
רדדו את הבצק על משטח עבודה למלבן ברוחב 10 X 15.
אפשר למרוח במרכז הבצק רוטב כלשהו, צ'ילי, ברביקיו, קטשופ, פסטו או כל רוטב אחר.
בעזרת כף להניח מתערובת הבשר על הרוטב  לאורך הבצק לא עד הסוף, להשאיר בערך סנטימטר וחצי של בצק ריק מכל הצדדים, אפשר לקחת מהנוזל שסיננו ולהרטיב מעט את הבשר אבל רק מעט שהבצק לא יירטב.
אחר כך קפלו צד אחד של הבצק מעל הבשר עד לאמצע הבשר, עם הצד השני של הבצק אטמו את הגלילה, לאחר מכן יש לצבוט בצדדים מעט את הבצק כדי שהתערובת לא תשפך, גלגלו לשבלול  והניחו בתבנית.
לקישוט ניתן למרוח ביצה על הבצק ולפזר שומשום.
להכניס לתנור ולאפות עד שהבצק מזהיב ונהיה קריספי.
להגיש חם… בתיאבון!!!!
 

 
באופן אישי:
אני אישית מעדיפה אחרי רידוד הבצק למרוח רוטב ברביקיו או רוטב צ'ילי מתוק, בעלי אוהב חריף אז אני גם מורחת מעט עם סחוג חריף.
כמו כן, אני מכינה כמות כפולה מהכל וחצי מהכמות מקפיאה לפני האפייה בקופסה אטומה, ואז כשמתחשק לילדים אני מוציאה מהמקפיא מכניסה לתנור והנה ארוחה בשלוף.
לפעמים אני לוקחת תבנית של קאפקייקס קורצת עיגולים ממלא אותם בבשר ומכניסה לתנור, לפעמים אני פשוט קורצת עיגולים,  מוסיפה בשר סוגרת עם האצבעות ומכניסה לתנור (אפשר לראות תמונה בתחילת הפוסט).
תמיד זה יוצא טעים.
 

מתויג:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: