יום העצמאות

יום העצמאות

עוגת שכבות עם בצק סוכר


יום , העצמאות…. 24 שעות של כיף.

חוגגים את קום המדינה ואיזה דרך טובה יותר יש מאשר לצאת לרחובות, לעשות מסיבות וכמובן על האש למחרת.

טוב, יצאנו, חגגנו, אפילו העלו תמונה שלנו כמשפחה באתר הפייסבוק של עיריית חיפה הנה היא:

ולמחרת הגעתי עם העוגה המדהימה הזאת. (נסיון שלישי בהכנת עוגות עם בצק סוכר וקרמים ולפי התגובות כבר מתחילים לראות תוצאות).

הכנתי 3 עוגות בתבניות אלומיניום גדולות כדי שהן יצאו אחידות, אם צריך אפשר ליישר מעט בצדדים.

אז הנה המתכון לעוגת ספוג בסיסית. בעוגה אחת הוספתי צבע מאכל (ג'לי) כחול.

בין העוגות מרחתי קרם וניל, עם אותו הקרם גם ציפיתי את העוגה כדי שהבצק סוכר יידבק. לא להתאכזב אבל לצערי לא צילמתי הרבה, כשאני עובדת במטבח אני מתרכזת כולי בהכנת העוגה ושוכחת לצלם בכל אופן מה שכן צילמתי אני יעלה כאן לאתר כדי שתוכלו לראות מעט את דרך ההכנה.

את המתכון של עוגת הספוג לקחתי מאתר שנקרא קולינריא

 

עוגת ספוג בסיסית

המצרכים:

5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים

5 כפות גדושות סוכר

5 כפות שטוחות קמח לבן

½ כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן ההכנה:

בקערת מערבל עם ראש המקצף להקציף במהירות גבוהה את החלבונים לקצף יציב ומבריק אך לא נוקשה, להנמיך את מהירות המערבל לנמוכה ביותר ולהוסיף את הסוכר כף בכל פעם, תוך דקה כל הסוכר התמזג ועוברים להטמעת החלבונים: גם אותם מוסיפים אחד אחד – ברגע שהאחד נטמע בקצף, להוסיף את הבא. כאשר כל החלמונים נטמעו מוסיפים באותו אופן את הקמח – כאשר לכף האחרונה מוסיפים את אבקת האפייה.

מפסיקים את פעולת המערבל, אם נותר קצף במקצף או קמח בשוליים, מקפלים אותם בעדיתוך לתוך קצף הבצק.

יוצקים את הבלילה הקצפית לתבנית אפייה משומנת ומקומחת ומכניסים מיד לאפייה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של ° 180 על תבנית במסילה האמצעית של התנור במשך 17 דקות. (כעבור 10 דקות לבדוק את העוגה ואם העוגה קפיצית למגע היא מוכנה.

להוציא מהתנור לנתק את הדפנות בעזרת קצה חד של הסכין.

טיפים:

יש להדליק את התנור לפני הכנת הבצק מאחר וההכנה של הבלילה קצרה מאוד.

לשמן ולקמח היטב את תבנית האפייה

כאשר מפרידים חלבונים וחלמונים את החלבונים לרכז בקערת המערבל ואת החלמונים בכוס שתאפשר את מזיגתם אחד אחד.

לציפוי קרם הוניל:

1 פודינג וניל

1 כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

(אני השתמשתי בכמות כפולה כדי שהציפוי יספיק לי למלא את העוגה בין השכבות ולציפוי שלה.)

בקערת מיקסר להקציף את כל החומרים עד לקבלת מוס אחיד.

הרכבת העוגה:

להניח על משטח קרטון את עוגת הספוג הראשונה, לשפוך כשליש מהקרם ולמרוח שכבה אחידה.

להניח עוגה נוספת ולחזור על התהליך, ולבסוף להניח את השכבה האחרונה ולצפות את עוגה בשכבת הקרם עד שהיא תראה כך:

עוגת ספוג בסיסית

לאחר מכן ציפיתי אותה בבצק סוכר לבן.

לקחתי גוש בצק סוכר לבן, קימחתי משטח עבודה בקורנפלור (אפשר גם באבקת סוכר) רידדתי אותו למלבן גדול, גילגלתי את בצק הסוכר על המערוך ושיטחתי על העוגה.

לקחתי גוש בצק סוכר לבן נוסף הוספתי לו צבע מאכל כחול (ג'ל) ועירבבתי עד שנוצר צבע שדומה בצבעו לדגל.

יצרתי פסים והדבקתי על  בצק הסוכר הלבן, (מעט קמח ומים יוצרים דבק נהדר כמובן שכאשר מורחים יש להשתמש בכמות קטנה על מנת לא לפגוע בטעם) חתכתי מגן דוד הדבקתי באמצע והנה התוצאה. 

עוגת ספוג בסיסית

עוגת ספוג בסיסית

קלי קלות, ברגע שמתחילים לעבוד עם בצק הסוכר ללוש, לרדד, וליצור דמויות וצורות זה זורם בצורה נפלאה.

לא לפחד זה נחמד ומשעשע וגם טעים….


מודעות פרסומת

מתויג:

2 מחשבות על “יום העצמאות

  1. שירלי 23 במאי 2011 בשעה 2:24 pm Reply

    היה טעים ומהנה, והעוגה נראת הרבה יותר טוב במציאות!!! יישר כוח מלכה!

    אהבתי

    • romi's cookies 23 במאי 2011 בשעה 7:35 pm Reply

      תודה רבה יקירתי. בהמשך יגיעו עוד עוגות טובות.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: