עוגיות שושנים מדהימות

 
תסתכלו על התמונה למעלה ותגידו בעצמכם? נכון שהעוגיות האלה נותנות חשק להכין קפה, לשבת ולנשנש את כל הקערה? (מה שבדרך כלל קורה לי) .
לפני שהתחלתי עם האפייה, כל פעם שהייתי נכנסת לאיזה קונדיטוריה העוגיות האלו היו חובה, לא היה מצב שאני יצא משם בלי עוגיות שושנים, בלי עוגיות מכונה מרוקאיות ובלי עוגת גוגלהוף, (ציינתי כבר שאני אוהבת מתוק נכון?) בכל אופן יום אחד קיבלתי מתכון מחברה טובה שהכותרת שלו היתה "עוגיות וניל מדהימות" שהבטיחה שהמתכון שלה הוא מתכון לעוגיות מדהימות והוא הצלחה. האמת, המתכון  שכב אצלי במגירה במשך חודשים בלי שידעתי לקשר שזה בעצם מתכון לעוגיות שושנים,   להגיד לכם שהיא טעתה? המינונים היו בדיוק,  הטעם של הבצק הדק עם קצף הוניל…טוב  צריך לטעום כדי להבין, אז נסו ותראו, אני מזהירה מראש העוגיות ממכרות וזה מסוג המתכונים ששומרים לתמיד.
 
 
עוגיות שושנים מדהימות:
 
החומרים לבצק:
 
1 חב' מרגרינה
1 גביע אשל
3 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים (החלבונים משמנים למילוי)
½3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
 
למילוי:
 
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל להקציף את המרגרינה והאשל עד לקבלת בצק אחיד, להוסיף את החלמונים, הקמח ואבקת האפייה ולהמשיך לערבב עד שנוצר בצק אחיד.
במידה והבצק נדבק לאצבעות ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף אחיד להוסיף בהדרגה את הסוכר ולבסוף את אבקת הפודינג.
 
לחלק את הבצק ל – 4, לרדד כל אחד מהחלקים למשטח מלבני למרוח את תערובת הפודינג ולגלגל עד לקבלת רולדה.
לפרוס לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי ולהניח בתבנית כאשר החלק עם הקרם כלפי מעלה.
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
 
 
 
About these ads

מסומן בתגים:

16 תגובות לרשומה “עוגיות שושנים מדהימות

  1. pninit 23 בנובמבר 2011 בשעה 7:19 am Reply

    הי

    האם בכוונה רשמת מרגרינה או שאפשר להשתמש בחמאה. יש מתכון לקרין גורן לעוגיות מרוקאיות שהיא מדגישה להשתמש במרגרינה

    אהבתי

    • romi's cookies 23 בנובמבר 2011 בשעה 7:45 am Reply

      בפעמים הקודמות כשהכנתי את העוגיות השתמשתי בחמאה, הפעם בלי לשים לב השתמשתי במרגרינה ויצא מעולה. הטעם של הווניל די משתלט כאן על העוגיה אז אין הרבה הבדל בשימוש בין החמאה למרגרינה.

      אהבתי

    • כוכבה אשכנזי 22 באפריל 2012 בשעה 2:29 pm Reply

      האם אני יכולה להשתמש במיץ תפוזים במקום אשל לעשות אותו פרווה

      אהבתי

      • romi's cookies 22 באפריל 2012 בשעה 4:29 pm

        מיץ תפוזים דליל יותר מאשר אשל, אפשר לנסות, אני עוד לא ניסיתי. אולי אפשר להוסיף עוד מעט קמח כדי לאזן.

        אהבתי

    • אסתר אמונה 31 בינואר 2013 בשעה 4:04 pm Reply

      שלום! נראה טוב. אך אנחנו נרתעים משימוש במרגרינה בבית, ואני רוצה את זה פרווה. זה יהיה ממש נורא לעשות את זה עם שמן??

      אהבתי

      • romi's cookies 31 בינואר 2013 בשעה 6:43 pm

        האמת לא ניסיתי עם שמן לפי דעתי משהו במרקם יהרוס את הבצק. אבל אפשר לנסות ולהוסיף עוד קצת קמח.

        אהבתי

  2. בילי 14 בנובמבר 2012 בשעה 5:41 am Reply

    היי, עשיתי ויצאו מדהימות… היה רגע בו המרגרינה והאשל לא התחברו והייתי בטוחה שלא יצא מזה כלום אך לאחר שהוספתי את הקמח הכל התאחד לבצק נעים ושתענוג לעבוד איתו. 2 שאלות:
    1. יש עוד מליות שאפשר להכין עם הבצק המדהים הזה?
    2. לאחר יום הן הרגישו קצת פחות טריות והיות ואני אוהבת להכין בכמויות רציתי לדעת אם יש דרך נכונה לאחסן אותן.

    תודה על אתר מתוק וטעים

    בילי

    אהבתי

    • romi's cookies 14 בנובמבר 2012 בשעה 10:29 am Reply

      היי בילי, מנסיון להוסיף לקרם וניל שוקולד צ'יפס משדרג את העוגייה. לא ניסיתי עם מליות אחרות, נתת לי רעיון, אנסה ואפרסם תוצאות :)
      לגבי האיחסון, אני מאחסנת בכלי אטום וזה שומר על טריות עד שבוע ימים.
      תודה על המחמאות על האתר, ריגשת אותי מאוד.
      שיהיה המשך יום מקסים, לימור.

      אהבתי

  3. דפנה 13 בדצמבר 2012 בשעה 6:30 pm Reply

    איחסון העוגיות האלה במקפיא הם מוצלחות ביותר! להוציא ולאכול אפילו יותר טעים..

    אהבתי

    • romi's cookies 31 בינואר 2013 בשעה 11:03 am Reply

      נכון מאוד, יוצאות קצפיות קרנצ'יות וטעימות.

      אהבתי

  4. מיה 31 בינואר 2013 בשעה 6:07 pm Reply

    כמה עוגיות זה יוצא ?

    אהבתי

    • romi's cookies 1 בפברואר 2013 בשעה 5:14 am Reply

      בוקר טוב, מהכמות הזאת, בערך 40 עוגיות. שתהיה שבת מקסימה.

      אהבתי

  5. חנדי 30 בנובמבר 2013 בשעה 5:43 am Reply

    דודה שלי, שהשנה היא בת 90 נהגה להכין את העוגיות האלו כשהיינו ילדים! (אני בת 66!) הזכרת לי נשכחות, ואני נכנסת למטבח להכין!!

    אהבתי

    • romi's cookies 30 בנובמבר 2013 בשעה 8:44 am Reply

      בוקר טוב לך, המטרה באמת הייתה לצאת קצת מהשיגרה ולחפש משהו מיוחד, אם תצליחי להשיג את המתכון מדודה שלך זה יהיה מדהים, אני אשמח להכין ולפרסם עם הקדשה. המתכונים הישנים לפי דעתי הם הטובים ביותר. אם תכיני, תספרי לי איך היה.. שיהיה בינתיים יום מקסים חג שמח ושבת מדהימה.

      אהבתי

  6. אורית 14 בדצמבר 2013 בשעה 5:17 am Reply

    אין סוכר בבצק?

    אהבתי

    • romi's cookies 15 בדצמבר 2013 בשעה 6:29 am Reply

      בוקר טוב יקירתי, לא אין סוכר בבצק, המרנג מכיל כוס סוכר ופודינג וניל, זה מתוק מספיק. תנסי ותראי.
      שיהיה המשך יום מקסים

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 1,104 שכבר עוקבים אחריו

%d בלוגרים אהבו את זה: